LISELOTTE ÉS A MÁJUS – tragikomédia

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúra, kommunikáció

Pozsgai Zsolt: LISELOTTE ÉS A MÁJUS
– tragikomédia –

Rendező: Harsányi Zsolt

KISTEREM

Liselotte „csinos, virágzásában lévő nő, kedves mosollyal, láthatóan rendezett körülmények között” és a nagy Őre vár. Illetve egy Őre, bámilyenre, aki, úgy, ahogy, de alkalmas arra, hogy megossza vele harmincas éveiben járó, magányos életét.
Az Ők pedig jönnek: rendre érkeznek Liselotte betegápolásért cserébe örökölt lakásába: a volt osztálytárs, a magas vérnyomású társkereső, egy elkésett vízvezetékszerelő… a válogatott férjjelöltek sorát pedig folytathatnánk.

Ám úgy tűnik, hogy vagy a férfiakkal van a baj, vagy Liselottén ül átok, ugyanis egyikük sem bizonyul partiképesnek és idejekorán beadja a törülközőt. Liselotte azonban lankadatlan lelkesedéssel veti bele magát az újabb és újabb, gondosan megszervezett vagy éppen kéretlen randevúkba.

A párkapcsolatindító, valószerű élethelyzetből a képtelenségig fokozott szituációk a nevetségessé válás és a szívszorító valóság között egyensúlyoznak. A pörgő humorú kortárs szöveg színészi bravúrra ad lehetőséget: az egy női és hat férfiszerep mindössze két színművész előadásában kerül színpadra.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyének koprodukciója.

Időpont: 2022. szeptember 9. 19:30 – 21:30

SZEREPOSZTÁS
Liselotte: GECSE RAMÓNA
Férfi: GALLÓ ERNŐ
Díszlet- és jelmeztervező: PUSKÁS GYOPÁR
Az előadás 12 éven felülieknek ajánlott