Komposzt Nap & Nyílt nap

Petőfi Utca, Csíkszereda Ismeretterjesztő

Komposzt N

 A kertes házaknál és a kerttel nem rendelkező háztartásokban is évente több száz kilogramm szerves hulladék keletkezik. Romániában évente 6 millió tonna lakossági hulladékot termelünk, amelynek nagy része lerakásra kerül, míg ennek 30%-a komposztálható lenne, vagyis megközelítőleg 1 800 000 tonna! A komposztálás elsődleges célja a hulladékcsökkentés, másodsorban a kiváló talajjavító komposzt előállítása.
🥕🥦🍅🌱🌿🍂
🌱 A

Határátlépők

Egyesület első, tavalyi Komposzt Napján a kültéri komposztálás témáját jártuk körül, sőt, saját komposztládát is építettünk. Idén újra érintjük a komposztálás alapjait, majd részletesebben a beltéri, aerob gilisztakomposztálással foglalkozunk.

🥕 Az esemény során bemutatjuk a

Care2Travel

közösségi kertjét, amely idén nyár elején nyitotta meg kapuit a lelkes kertészkedni vágyók előtt, és amely az eseményünknek is helyet ad.

🌱 Mit tehetsz a komposztra, hová érdemes elhelyezni, és mi is történik tulajdonképpen a komposzt érése alatt? Érdekel, hogyan készül a beltéri komposztáló edény, mit művelnek benne a giliszták, mi az a gilisztatea és mi a különbség a földigiliszta és a trágyagiliszta között? Ha kerti komposztáló hiányában te is kipróbálnád a benti komposztálást, most többet megtudhatsz róla!
🌱 Lehetőség lesz beszélgetésre, tapasztalatcserére kerti témákban, miközben a gyerekek (és persze a nagyok is) megismerkedhetnek a

Határátlépők

társasjátékával, a Kerti Kalanddal. (a játék a linkre kattintva letölthető: https://drive.google.com/…/14An661CpWn9Mulg2qKVIimUVJ4B…)

🕚 Időpont: október 3 (szombat), 11 óra
🏡 Helyszín: Care2Treavel közösségi kertje (Petőfi utca 29., a Palermoval szemben)
További részletek és meghívottak hamarosan!
Az esemény szabadtéren zajlik, az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködjünk! 🙂
Becsületkassza: lehetőségeidhez mérten támogasd tevékenységünket! Köszönjük!

ap & Nyílt nap a Care2Travel közösségi kertben