KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: GĂRÂNA 2021

Terézia bástya, Temesvár Ismeretterjesztő

A Bánsági Nemzeti Múzeum a Herczeg Alapítvánnyal és a Temes Megyei Tanáccsal együttműködve meghívja Önt február 3-án, csütörtökön 18 órára a Mária Terézia bástya B1 padlástérbe, a Gărâna 2021 – Kortárs Művészeti Szimpózium című kiállítás megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Claudiu Ilaș, a Bánsági Nemzeti Múzeum menedzsere, dr. Dana Constantin egyetemi oktató és Herczeg András, a kiállítás kurátora.

Gărâna 2021 – Kortárs Művészeti Szimpózium 60 festményt és szobrot mutat be hazai és külföldi művészektől, olyanoktól, akik már befutottak, vagy pályájuk elején állnak, és akik számára a gărânai alkotóműhely inspirációt, együttműködést és kapcsolódást jelent.

19 művész alkotásait lehet majd megtekinteni: Dona Arnakis, Dacian Andon, Ambrus Apor-Nimbert, Aura Bălănescu, Dana Constantin, Incze Mózes, Király György, Toma Libotyan, Cosmin Moldovan, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Laurean Popa, Petrică Ștefan, Szmrecsányi Bolda, Ana Maria Szőllősi, Tamás Attila, Varga Melinda, Miki Velciov, Bíró Kálmán Enikő.

A kiállítás a Luther Márton utca 4. szám alatti Terézia bástya B1-es padlásán tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között, 2022. március 31-ig.

A rendezvényt a hatályban levő egészségügyi intézkedéseknek megfelelően szervezik, a belépés a COVID-19 zöld igazolvány alapján történik.