Kelet felől – az Erdőfű zenekar koncertje

Szent István Terem, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala Zene
Időpont:
2023. február 9. 19:00 – 21:00

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az Erdőfű zenekar erdélyi koncertkörútjának második helyszínére, Székelyudvarhelyre!
A koncertet táncház mulatság követi a Udvarhely Néptáncműhely termében.
Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.
Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt.
A zenei társulás ars poetica-ja elmélyült szakmai tudást, és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában.
Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében. A műsoraik során előkerülő hangszerek – hegedű, kontra/brácsa, nagybőgő, furulyafélék, harmonika – változatos megszólalást eredményeznek, amely énekkel és tánccal egészül ki.
A zenekar tagjai:
Éri Katalin — nagybőgő, cselló, ütőgardon
Kiss-Balbinat Ádám — hegedű, ének
Maruzsenszki Andor — hegedű
Éri Márton — brácsa, kontra
Salamon Soma – harmonika, furulyák
Az eseményt Balogh Melinda és Melles Endre tánca színesíti.
A koncert helyszíne a városháza Szent István terme.
Belépő: 15 lej felnőtteknek, 10 lej kedvezményesen nyugdíjasoknak és gyerekeknek. Jegyek elővételben a Néptáncműhely jegypénztárában lehet átvenni, hétköznapokon 11-14 óra között, február 9-ig.
Az esemény a budapesti Hagyományok Háza, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat támogatásával valósul meg.
*  Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.