Kalotaszegi SzalonnaFeszt!

Mákófalva Ismeretterjesztő

Figyelem! A Kalotaszegi SzalonnaFeszt időpontja Vasárnapról Szombatra változott, tehát Február elsején várunk mindenkit szeretettel Mákófalván a Faluházban. Infó: 0741915082 vagy 0731996698

Mivel az elmúlt kilenc esztendőben többször is Mákófalvára kerültek a SzalonnaFeszt trófeái, úgy döntöttünk, idén házhoz visszük a rendezvényt a kalotaszegi gazdák számára, egyúttal egy hangulatos kirándulást, falunézést ígérve a kolozsvári érdeklődők számára is.

PROGRAM:

Az egy napos rendezvény 12.00 órától veszi kezdetét a jelentkező helyi (kalotaszegi) gazdák termékeinek vásárával.

Gyerekprogramok: ugyancsak 12.00 órától lesznek kézműves foglalkozások. Csibi Csaba szilágysági fazekasmester segítségével agyagozni, korongozni lehet és Gábor Lali bádogos és ötvösmester segítségével réztárgyakat lehet készíteni.

A versenybe érkező szalonnák, kolbászok mustrája, zsűrizése 16.00 ótától kezdődik.

Eredményhirdetés, díjkiosztás élőzenével este 18.00 óra körül.

Az eredményhirdetést követően 19 ór körül a Balatoni Borvidék tart borkóstolót a vidék borkülönlegességeiből. Részvételi díj: 1o lej. Jelentkezni a helyszínen lehet.

Szalonnasütés, közös éneklés. Czilika Gyuszi és bandája muzsikál.

Az idelátogatókat hagyományos tordai pecsenyével, fánkkal, csörögével és a gazdák finomságaival várják a helyi asszonyok és férfiak. Egy kóstolójegy ára 10 lej, erre tetszés szerint egy adag pecsenyére, egy tál gulyásra, egy zacskó fánkra vagy csörögére lehet beváltani.

Várjuk a vásárba a helyi gazdákat, akik el szeretnék adni a háztáji többletet és a versenybe a legfinomabb szalonnák és kolbászok elkövetőit. Jelentkezni a www.szalonnafeszt.ro oldalon levő űrlap kitöltésével vagy telefonon (sms-ben) lehet: 0741915082 (Molnár Attila) / 0731996698 (Both György)

A falut autóval és vonattal egyaránt könnyű megközelíteni. A vonatállomás és a faluház között biztosítjuk az igénylők szállítását. Ugyanezen a telefonszámon szállást is lehet foglalni, ha úgy dönt valaki, hogy ottmarad éjszakára.