Kalendárium nőknek …

Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Ismeretterjesztő

Kalendárium nőknek és 60 nap és megváltozhatsz | Könyvbemutatók

Nőnek születtem – Kalendárium nőknek és 60 nap és megváltozhatsz, szokáskialakító napló

A hasznos útitársak szerzőivel, Budai Evódiával és Budai Dániellel Berke Krisztina-Ágnes, a kiadó munkatársa beszélget.

Helyszín:
Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – Kisterem
Koinónia Kiadó és Barnabás Alapítvány

Leírások:

Nőnek születtem – Kalendárium nőknek

Itt nézheted meg a Kalendáriumot:
http://www.koinonia.ro/?konyv=5498

Kifejezetten nőknek készült ez a határidőnapló, amely segít ráfigyelni megannyi apró részletére a hétköznapoknak és ünnepeknek. A havi és heti tervezést kivágható bevásárlólistával, házimunkatáblázattal, családi feladatleosztási tervvel könnyíti meg, miközben az oly apró és fontos szokásokat is tudatosítja, mint pl. a megfelelő mennyiségű vízivás, testmozgás, és megfelelő minőségű időtöltés Istennel, önmagunkkal, társunkkal és gyermekeinkkel. Bibliaolvasó kalauzzal is megajándékoz, támogatva az Istenre figyelést, de ajándékötlet-oldal is van benne, ahová beírható minden évforduló, születésnap, ünnep, és arra sarkall, hogy egész évben figyeljünk a szeretteinkre, halljuk meg elejtett szavaikat. A dizájnjában és szerkezetében is nőies határidőnaplót a szerkesztő, Budai Evódia, személyes hangvételű írásai gazdagítják, tovább segítve a kalendárium tulajdonosát, hogy sikeresen beleszabja napjaiba mindazt, ami fontos.

60 nap és megváltozhatsz

Próbáltál már életmódváltozásként új szokásokat kialakítani a régiek helyett? Reggel korán kelni, napi csendességet tartani, tudatosan étkezni, rendszeresen mozogni, miniszokásokat bevezetni a szociális háló, internet, okostelefon használatában… Ez a napló ebben segíthet. Tükröt tart eléd a feljegyzéseiden keresztül, mintegy ösztönözve a haladásra, ugyanakkor késztetve arra, hogy valakivel (vagy akár csoportban) együtt indulj ezen az úton, bátorítva egymást a kitartásra.
30 napon át szellemi erőforrásod lehet a mindennapi gondolat a Bibliából, mintegy része a személyes áhítataidnak. A következő 30 napon át te írhatod meg ezeket is. Ez az alapszokásod lehet minden más célkitűzésednek a motivációs rugója.

Néhány javaslat a használathoz:
• hálanapló (60 napon keresztül, ha minden nap leírod, hogy aznap miért voltál hálás, tényleg megváltozol, a hálás életmódra váltasz, ami igazán gazdaggá tesz!
• személyes csendesség kialakítására
• egy kisebb támogató csoport közösségformáló eszköze lehet a találkozásra szánt idő első felében, amikor a napló használata segítség a célkitűzés megosztásában és egymás számonkérésében
• edzésnapló – haladási terv
• diéta rögzítése – akár ellenőrző szereppel
• esti internetezés, telefon helyett a naplót olvasni-írni lefekvés előtt, jobb pihenést eredményez
• Dánieli böjt (hosszabb részleges böjt) dokumentálására
• két barát, ifi vagy más csoportokban, szülő-gyerek, nagyszülő-unoka lelki kapcsolatának kialakításában, megerősítésében lehet segítség a közös 60 napos célkitűzés és egymás bátorítása

Egészségünkre!