KALAP – A NÉZŐMŰVÉSZETI KFT. ÚJRA TEMESVÁRON

Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Stúdióterem Kultúra, kommunikáció

2023. február 6., hétfő, 19:00

Kalap – Rendhagyó tematikájú előadással tér vissza Temesvárra a Nézőművészeti Kft.

A budapesti székhelyű, független színházi társulat, a Nézőművészeti Kft. hosszú évek óta visszatérő vendége a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak.

A Nézőművészeti Kft. fontosnak tartja olyan előadások bemutatását, melyek a társadalom egy-egy szűkebb csoportját érintő, érzékeny problémákat dolgoznak fel. Ily módon generálva nyílt párbeszédet – jelen esetben a neurológiai betegségekkel kapcsolatban – és talán közvetlen segítséget is nyújthat a többségi társadalomba való integrációhoz. Ennek egyik fontos állomása az Oliver Sacks világhírű neurológus orvos műveinek felhasználásával készült előadás, a KALAP (variációk agyműködésre).

A komoly témákat feldolgozó előadás azonban közel sem egyszerű értekezés, vagy száraz esettanulmány. A Nézőművészeti Kft. társulata, nevéhez és hagyományaihoz híven ehhez a nem mindennapi alapanyaghoz is rengeteg humorral, iróniával és nem utolsó sorban szeretettel és
érzékenységgel nyúl hozzá.

Nem tudod kimondani, hogy elmebonbon? A társas érintkezés aknamezején sem éjjel sem nappal nem bírsz átkelni? Időnként kiszalad egy b***meg vagy ami még rosszabb, az őszinte véleményed?
Netán kalapnak vagy baseball sapkának nézel híres embereket vagy a szeretteidet? Semmi gond. Van rá egy (komoly) bohóctréfánk.” – Így szól az alkotók ajánlója.

Az előadásra, melyben a temesvári társulat egykori bábművésze, Nagy Dóra is színpadra lép, február 6-án kerül sor, este 7 órától, a Stúdióban.