Jótékonysági Mikulás Est 2022

Budapest Egyéb
Vajdasági étel és ital bemutató: Hernyák Birtok (borkóstoló), Sonkamester (Árpás Laci sonkatáljai), VBE grill csapata (pljeskavica)
Az est teljes bevételét a Zentai baba-mama klub és az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ gyermek néptánccsoportjainak támogatására ajánljuk fel.
Idén ismét, immár nyolcadik alkalommal (2 éves kényszerű pandémiás szünet után, amikor online karácsonyi gyűjtést szerveztünk mindkét évben) várunk benneteket december 4-én a Fonó Budai Zeneházban, hogy örüljünk a régi barátoknak, gyerekeink megtalálják az új barátaikat, és közben segítsünk a szülőföldünk gyerekein. Idén két remek vajdasági magyar közösséget: a Zentai baba-mama klubot és az újvidéki Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ gyermek néptánccsoportjait támogatjuk az est teljes bevételével.
Idén is vállalták a felkérést vajdasági származású művészeink: Csorba Lóci, Fehér Nóra, Török Tilla és Török Flóra, illetve Varga Izabella. Mellettük az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ Pörgető citerazenekara, illetve Manó és Tűzrevaló gyermektáncegyüttese fog fellépni, az óbecsei Fokos zenekar közreműködésével.
Kézműves termelőink is hozzájárulnak az est sikeréhez: a Hernyák Birtok borai, a Sonkamester sonkái és a Balkan Grill pljeskavicai várnak bennünket a Mikulás esten.
Mindenkivel szemben idén is ugyanaz a kritérium: minden fellépő művész, vendéglátó vajdasági vagy kötődik Vajdasághoz és nem kap anyagi térítést az előadásáért, vagyis mindannyian, a Vajdasági Baráti Egyesület teljes tagsága, ez este ingyen és bérmentve, ám annál nagyobb lelkesedéssel dolgozunk a két vajdasági közösség gyerekeiért. Minden felmerülő költséget a Vajdasági Baráti Egyesület fog állni.
Kérjük gyertek el minél nagyobb számban: minden vendég a 3000 Ft-os támogató jegy megvásárlásával fog hozzájárulni a nemes cél támogatásához, van lehetőség magasabb árú (6000 Ft) kiemelt támogatói jegyet is vásárolni. Tombola is lesz, értékes nyereményekkel (utazás, nyomtató), mondani sem kell, ez a bevétel is a támogatottaké lesz.
A részvételhez regisztrálni kell a címen november 30-ig, ugyanis véges a Fonó befogadóképessége, minden évben telt ház szokott lenni a foglalások alapján. Kérem azt is írjátok meg ha 12 év alatt gyerekkel érkeztek, ugyanis minden jelen lévő gyereknek Mikulás csomagot szeretnénk kézbesíteni a Mikulásunkkal:)
 Nyilvános Bárki a Facebookon vagy azon kívül
16.30h: Kapunyitás
17h: Ünnepélyes Mikulás program
Fellépők:
Csorba Lóci
Fehér Nóra
Fokos zenekar
Török Tilla és Török Flóra
Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ, Újvidék:
Manó táncegyüttes
Tűzrevaló táncegyüttes
Pörgető citerazenekar
Varga Izabella
Forrás: https://www.facebook.com/events/850998709265385/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1668813463873886&notif_t=plan_user_invited&ref=notif