Jótékonysági gyűjtés

Kolozsvári Sétatér Szabadtéri

Jótékonysági gyűjtés – Kallós Z. Alapítvány gyermekei részére

KEDVES ADAKOZNI VÁGYÓK!

Tudjuk, hogy vannak olyan gyerekek, akik nagyon kevés vagy semmi ajándékot nem kapnak Karácsonykor.

Az idén úgy döntöttem, hogy a Kallós Zoltán Alapítvány gyermekei számára szervezem a gyűjtést, hogy ők is örülhessenek. (Tovább olvasáshoz katt a 3 pontral)

A cipősdoboz méretű csomagokat DECEMBER 15-én gyűjtöm össze a kolozsvári SÉTATÉREN a KASZINÓ előtt.
Énekelünk és sütizünk egyet közösen.

Szeretettel várok mindenkit!

Szóljatok minél több embernek, hogy mind a 63 gyermeknek jusson csomag.

FONTOS: Aki csomagot szeretne készíteni, írja meg nekem, hogy kinek szánja, én követni fogom, hogy melyik helyek maradtak szabadon vagyis kinek készítettek már és kinek még nem.
A csomagba bármi kerülhet csak NE LEGYEN ROMLANDÓ ÉS SZAKADT RUHA.

PL: – mosakodószerek/eszközök
– édességek
– játékok
– tanszerek
– ruhák/cipők
– egyéb

A cipősdobozra kerüljön fel: FIÚ vagy LÁNY és milyen KOROSZTÁLY

Nekik lehet gyűjteni:

Osztály Fiúk száma Lányok száma
Óvóda (3-5 év) 6 fiú 6 lány
Előkészítő (6-7 év) 5 fiú 2 lány
I. osztály (7-8 év) 8 fiú 3 lány
II. osztály (8-9 év) 3 fiú 4 lány
III. osztály (9-10 év) 4 fiú 9 lány
IV. osztály (10-11 év) 7 fiú 6 lány
Összesen: 32 fiú 31 lány

“A Kallós Zoltán Alapítvány sokszínű tevékenységének egyik kiemelt pontja a szórványkollégium működtetése, valamint az elemi osztályos gyerekek és a Mezőgazdasági Szakiskola diákjainak magyar nyelven történő oktatása.
Kolozs és Maros megye 38 településén élő magyar gyermeknek biztosítanak lehetőséget az anyanyelven való tanulásra, akik e nélkül örökre és végérvényesen kimaradnának a magyar oktatási rendszerből. A mezőségi szórvány falvakból összegyűjtött gyermekek számára az alapítvány által létrehozott családias szórványkollégium válik a második otthonná, hiszen a hét nagy részét itt töltik. Vasárnap estétől, péntek délutánig tanulással, játékkal, énekkel, tánccal és sok más tevékenységgel telik egy válaszúti szórványkollégista élete.
A Kallós Zoltán Alapítvány az óvodától egészen a szakképzésig, vagy az érettségiig biztosít ingyenes magyar nyelvű oktatást, lakhatást és étkezést a rendszerbe kerülő gyermekek számára.

Gyermekeink zöme elszigetelt falvakból származik. Nagy többségük anyagilag és szociálisan hátrányos helyzetű családokból, valamint ingerszegény környezetből, ahol egy fedél alá húzódik be 6-8 személy. Gyakran előfordul több generáció együttélése nagyon szűk laktérben.
Sok családnál nem megszokott a higiéniai normák betartása, valamint a tisztálkodási eszközök rendszeres használata, s ezeket a normákat adják tovább gyermekeiknek is.
Gyermekeink zöme számára idegen fogalom, hogy új, kornak és méretnek megfelelő ruhák és lábbelik tulajdonosai legyenek, ellenben teljesen természetes, hogy a gyakran több testvér által hordott és levetett ruhákban járnak. Amennyiben mégis új ruhákra tesznek szert, ezek legtöbbször alacsony minőségűek”

Tisztelettel,

2019. november 22. Balázs-B. Gyöngyi
elnök

Köszönöm
Szőcs Kinga Zsófia
szervező

FB: Baba születik