IV. Bácskai Hazajáró Túra

Zenta Gazdaság, idegenforgalom
Gyümölcsoltó Boldogasszony napja az igazi magyar Nőnap, ezért a túrát sikeresen teljesítő hölgy túratársak külön ajándékot kapnak.
Gyülekező és regisztráció: 08.00-kor zentai vasútállomás (parkolási lehetőség)
Indulás: 09:00
Táv: 25 km
Szintkülönbség: 25,5 m
Túrára jelentkezés előfeltétele az előzetes regisztráció az alábbi email címen, illetve bővebb információ:
A túra első állomása a Kis Szent Teréz templom ahol megtekintjük a templomot, illetve a helyi atya megáldja a túrázókat. Felsőhegy határába sétálunk, ahol megtekintjük a Tüzes kutat, itt egy rövid pihenő, evés-ivás. Vissza Zentára, a címeres Thurzó Lajos iskola előtt egy rövid kulturális műsorral kedveskednek a helyiek. Rövid séta után megtekintjük a Délvidék legszebb szecessziós tűzoltólaktanyáját. Felmászunk a városháza kilátótornyába, ahol megismerkedünk a Zentai csata emlékével. Tiszaparton megtekintjük a Zentai csata emlékművét, majd Révész szobrot, és végül a ’44-es magyar írtás áldozatainak emlékművét.
Cél: Anna panzió nagy terme, ahol a sikeres túra teljesítők okleveleket, kitűzőt kapnak, illetve itt fogyasztjuk el az egytál étel vacsoránkat is: bácskai bográcsos húsos bab.
Szállás lehetőség Zentán az Anna panzióban: https://www.ana-panzio.com Radnóti Miklós 46. 24400 Zenta, Tel.1: +381-64-19-38-238, Tel.2: +381-63-535-262,
vagy Tóthfaluban a címen.
Nevezési díj: 1000 din, vagy 3500ft, amit a regisztrációnál lehet adományként befizetni. A nevezési díjban benne van a honismereti vezetés, végig a túra alatt, egy tál étel a túra végén az Anna panzióban (bográcsos bab), a túra alatt a megállókban ásványvíz, csoki, alma, zsíros kenyér, pálinka, üdítő. Túra végén kitűző, és oklevél, illetve külön ajándék a legmesszebbről érkezőnek, a legfiatalabb és a legidősebb teljesítőnek. Ha valaki nem tart igényt vacsorára, akkor a nevezési díj 500 din, vagy 2000ft.

A rendezvény időpontja: 2023. MÁRCIUS 25., SZOMBAT, 8:00