III. Maros Kamara Táncfesztivál

Maros Művészegyüttes Ismeretterjesztő

Erre a versenyre legfeljebb 10 fős csapatok (nemek aránya nincs szabályozva) nevezését várjuk egész Erdély területéről és megmérettethetnek két kategóriában: autentikus és néptánc alapokra épülő táncszínház. Ezt fontosnak tartjuk, hisz ez által úgy a koreográfusok, mint a táncegyüttesek egy egészséges szakaszban indulhatnak fejlődésnek.
Az autentikus kategóriában az előadás hossza nem haladhatja meg a 10 percet, Néptánc alapokra épülő táncszínház kategóriában pedig a 15 percet.
Díjat osztunk három kategóriában:
-Együttesi nívódíj
-Koreográfusi nívódíj
-Szólótáncos nívódíj
A zsűri szakmailag elismert koreográfusokból tevődik össze:
Fitos Dezső – Koreográfus
Sára Ferenc – Koreográfus
Ifj Csoóri Sándor (Sündi) zenész, zeneszerző
Zenél : Bazseva zenekar
A verseny a Maros Művészegyüttes előadótermében kerül megrendezésre 2020. október 3-án, 10 órától.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! A nézők befogadásakor fontos számunkra a járványügyi protokoll betartása: -helyfoglalás az érkezés sorrendjében, -mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében a szájmaszk viselése kötelező érvénnyel bír, -37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre, – felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolságtartás miatt a helyek száma korlátozott. Előzetes helyfoglalás szükséges: 0751013707 -es telefonszámon.

Jelentkezésüket a email címre várjuk szeptember 16-áig.

https://forms.gle/LEkYgX3smv2sfQTo7

A jelentkezési lapot a fenti linken lehet kitölteni.
Zenei és technikai igényeket legkésőbb szeptember 16-áig kérjük eljuttatni a email címre.

Belépés ingyenes.
Ebéd és szállás, fizetség ellenében igényelhető.

FONTOS!
Amennyiben a járványhelyzet miatt a fenti időpontot sem lehet beltéri rendezvényeket szervezni, a versenyt online tartjuk meg.
Ez mit jelent?
Minden csoport vagy koreográfus videóanyagot küld be az általa előadott koreográfiával. Ezt feltöltjük a youtube csatornánkra és a TVM Facebook-oldalára. A zsűri miután végignézte a videókat megindokolja és kihirdeti a nyerteseket minden kategóriában.
Amennyiben csak online szervezhetjük a versenyt, közönségdíjat is fogunk adni. Ez esetben a videókra, a versenyzőkre érkező lájkok, szavazatok alapján fogjuk kihirdetni ennek a kategóriának a nyertesét.

Partner: Hagyományok Háza Erdélyi Hálózat