III. Kiállni Sosem Art – VIFÓ

Szabadka Kultúra, kommunikáció

A „Kiállni sosem Art” kiállítás sorozata folytatódik!

Időpont: 2019. május 31.–június 7.

Helyszín: Szabadka, Ifjúsági Klub, Danilo Kiš Alapítvány (Reichl Ferenc park 12a, a Jadran mozi épülete)

Rohanó világunkban az emberek hajlamosak sok minden felett elsiklani. Egyike ezeknek a művészet. Ebből kifolyólag a fiatal művészeknek is nehezebb érvényesülni ebben a korban. Ezekre a problémákra kínál megoldást a VIFÓ egyik legújabb rendezvény sorozata, a „Kiállni sosem Art”. Egy hét erejéig lehetővé tesszük, fiatal festőknek, fotósoknak és szobrászoknak alkotásaik bemutatását, egy kiállítás keretén belül, ahol végre tényleg érdemes megállni a rohanással és szétnézni magunk körül.

Célunk, hogy számos vajdasági fiatal tehetséget, művészt motiváljunk arra, hogy folytassák a munkásságukat. Korunkban sajnos sok művésznek nincs lehetősége a bemutatkozásra illetve a megjelenésre. Ebből kifolyólag veszítenek a motivációjukból. Fontosnak tartjuk viszont ennek a motivációnak a fenntartását, ugyanis művészeink a kultúránk fenntartásának fontos részei. Mindemellet lehetőséget nyújtunk arra, hogy tapasztalt művészekkel találkozzanak kiállítóink, így is segítve őket az útjukban.

Jó alkalom ez a rendezvény arra, hogy inspirációt gyűjtsetek vagy csak rá eszméljetek mennyire tehetséges és kreatív emberek között élünk és nem is tudunk róluk. Kiállításra kerülnek festmények, grafikai munkák, digitalis munkák, illusztrációk, szobrok, hímzések. Ezen felül pedig találkozhattok azokkal az alkotókkal is, akiknek a motivációját lehet, hogy pont ti jelentitek.
Olyan tárlat sorozatot tekinthettek meg a rendezvény ideje alatt, amelyben talán a saját műfajotok is megtaláljátok.