iGenerációs workshop 2021

online esemény Ismeretterjesztő

Mivel foglalkozik kamasz gyermekünk, amikor a telefonját bújja, vagy odatapad a számítógép, tablet képernyője elé? Az előadás és az azt követő beszélgetés a tizenévesek médiahasználatának egy szűkebb területére, az úgynevezett felhasználói tartalmak fogyasztására fókuszál. Az amatőr vagy félamatőr tartalom-előállítók, influencerek, vloggerek közösségimédia-csatornáin elérhető tartalmak kiugróan népszerűek a fiatalok körében, akik e korban hozzájuk közelálló véleményvezérek körül csoportosulva részint rajongókként viselkednek, részint maguk is kreálnak hasonló tartalmakat. A tartalom-előállítás és befogadás összefonódó gyakorlatai teret adnak a gyerekek kreatív önkifejezésének és kortárs közösségi kapcsolatrendszerüknek is fontos kiterjesztését képezik. Az előadás olyan tevékenységeket is igyekszik bemutatni, melyekre a szülők többségének nincs rálátása.
iGenerációs workshopjaink sorozata online folytatódik: az Életfa Családsegítő Egyesület és a Kolozsvári Akadémiai Bizottság Média és kommunikációtudományi szakbizottságának közös szervezésében a gyermekek és fiatalok médiahasználatával kapcsolatos témákat járunk körül meghívott előadók részvételével, tudománynépszerűsítő jelleggel.
Az idei meghívottunk dr. Glózer Rita egyetemi docens (PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék), médiakutató. Jelenlegi kutatási területe az új média részvételi kultúrája, különösen a fiatalok médiahasználata.
Beszélgető partnerek:
Deme Ilona pszichológus
Dr. Virginás Andrea egyetemi oktató
Dr. Kassay Réka, az esemény házigazdája
A workshop egy bemutató előadással kezdődik, majd kötetlenül beszélgetünk a témáról a szülők kérdései alapján. A kérdéseket az esemény oldalán előzetesen is meg lehet fogalmazni.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A meghívót a jelentkezési űrlapban megjelölt emailcímre küldjük el.
Regisztrációs űrlap:
https://docs.google.com/…/1w2TB_QlUd…/edit