Idegrendszeri sajátosságok fejlesztése

Online Ismeretterjesztő
Időpont: 2022. NOVEMBER 11., PÉNTEK, 19:00 UTC+02
Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket a Murmo Tematikus Szülőklub következő nyitott, térítésmentes eseményére, melyet a Pro Juventa Alapítvány szervez és rendez a MURMO Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központ online zoom szobájában.
Fókuszban lesz az idegrendszeri sajátosságok fejlesztése zeneterápiával.
Figyelem! Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Szülőklubjainkon, módszertani bemutatóinkon interaktív előadás formájában vezetünk fel egy-egy témát, egy sok családot érintő problémát. A rövid előadást követően saját élményt kapnak a gyógyító módszert kipróbálni vágyók.
Most következő eseményünkön Kovács Petra művészetterapeuta, zeneterapeuta és Kárpáti Judit klinikai neuropszichológus osztja meg a résztvevőkkel tudásuk egy szeletét, gyakorlati munkájuk tapasztalatait.
Az esemény során szeretnénk bemutatni, hogy milyen gyermekkori nehézségek, tünetek kapcsán lehet indokolt a neuropszichológiai megközelítés és vizsgálat. Kitérünk a neuropszichológiai folyamat lepéseire, megkíséreljünk megmutatni, hogy milyen estekben érdemes a szülőknek neuropszichológiai vizsgálatot kérni, mikor válhat szükségessé az idegrendszer fejlődési állapotának felmérése.
Ezután átgondoljuk azokat az idegrendszeri alapmechanizmusokat, amelyeket a művészet-, illetve specifikusan a zeneterápiás megközelítés képes megerősíteni vagy facilitálni. Megpróbáljuk bemutatni, hogy melyek azok az idegrendszeri eltérések, elmaradások, amelyekben a zeneterápiás eszköztárral való munka hatékony lehetőséget kínálhat a családok számára.
Most következő bemutatónkra és tájékoztatónkra azokat a szülőket várjuk, akik tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral veszélyeztetett gyermekük számára keresnek hatékony segítséget és érdeklődnek a neurológiai megalapozottságú zeneterápiás fejlesztő módszerek iránt. Igény esetén az esemény végén a szülőknek lehetőségük van egyéni konzultációra, diagnosztikára bejelentkezni.
Az eseményt nem lehet visszanézni.
Aki előre elküldi kérdését, annak tudunk nagyobb valószínűséggel válaszolni is.
Linket a e-mail címen kérhetnek.
Szeretettel várjuk eseményünkön!