Horváth Imre-emléknap

Nagyvárad Kultúra, kommunikáció
Horváth Imre nagyváradi költőre emlékezünk halálának 30. évfordulóján, amely egyben a magyar költészet napja. A Szigligeti Színház és az Újvárad folyóirat által közösen szervezett emléknap programja a következő:
11 óra: Megemlékezés, koszorúzás Horváth Imre síremlékénél, a nagyváradi Rulikovski Városi Temetőben (a városi ravatalozó közelében)
16 óra: Versséta a magyar költészet napján, a Szigligeti Színház színészeinek részvételével. Indulás a Szent László térről, érkezés a Léda-házba
18 óra: A Horváth Imre Emlékszoba újranyitása a Léda-házban. A költő hagyatékát, bútorait, a lakásában egykor látható képzőművészeti alkotásokat, könyveket, leveleket, fényképeket korábban a Kanonok soron helyezte el egy emlékszobában az Ady Társaság. A bútorok felújítását követően most tágasabb térben mutatjuk be Horváth Imre egykori otthonának a hangulatát. A szervezők, a Holnap Kulturális Egyesület és a Szigligeti Színház szándékai szerint a hely kisebb irodalmi rendezvények helyszínéül is szolgálhat a későbbiekben, illetve előzetes bejelentkezés alapján látogathatóvá válik.
A Versséta menetéről később részletesebb tájékoztatást nyújtunk.