Hétfőtől Karácsonyi Kavalkád Zentán

Zenta Egyéb

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete hétfőtől péntekig a város főterére a Karácsonyi Kavalkádra várja az ünnepre hangolódó zentaiakat és környékbelieket.

A népszerű rendezvény minden délután négy órától estébe nyúlóan villogó karácsonyi fényekkel, kézműves-kirakodóvásárral, gyermekkuckóval, forralt borral csalogatja a látogatókat. Ezúttal is megtartják a vajdasági települések betlehemi találkozóját, a napi programok zárásaként pedig akusztikus zenei koncerteken kapcsolódhatnak ki a látogatók.

A betlehemezők találkozója keretében hétfő délután fél öttől a törökkanizsai, egy órával később a szenttamási betlehemesek mutatkoznak be, majd pedig Oliver & Kids akusztikus koncertje zárja a napot. Kedden a péterrévei és a csantavéri betlehemesek pásztorjátékát tekinthetik meg az érdeklődők, őket pedig a Tisza Menti Fúvószenekar koncertje követi a zenepavilonban.

Szerdán a kevi és a zentai betlehemesek mutatkoznak be, este hét órától pedig Jingle Jazz címmel dzsesszzenei koncerten vehetnek részt az igényes zene kedvelői.

Csütörtökön délután fél öttől a Kéz a Kézben civil szervezet védenceinek pásztorjátéka csalogatja a közönséget, este fél hattól a Péterrévei Pengetős Banda húzza a talpalávalót, este fél héttől pedig a Réka és Imi folkbeatduó koncertje kezdődik.

Pénteken, a rendezvény utolsó napján délután fél négytől a zentagunarasi Graca János Színjátszó és Irodalmi Egyesület lép fel, ezt pedig este öt órától a zentai Tiszavirág Kajakklub szervezésében jótékonysági futás követi. Az idei Karácsonyi Kavalkádot Ágota & Endre akusztikus koncertje zárja.

A rendezvény ideje alatt, december 19-én tíz órától december 24-e tizenkét óráig a közúti forgalmat lezárják a Fő tér – Fő utca és Posta utca közötti részen, valamint a Fő tér – Adai utca és Posta utca közötti részen részlegesen.

Forrás: Magyar Szó