Háry János daljáték Komáromban

Komárom Kultúra, kommunikáció

A Teátrum Színházi Polgári Társulás és az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ együttműködésének gyümölcse a legújabb bemutató, amely augusztus 21-én 19.00-i kezdettel számít az érdeklődő figyelemre. Az est egyik érdekessége az, hogy Kodály Zoltán Háry János című daljátékát a nézőkkel együtt tekinti meg Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta asszony, énekművész.

Az egy év múlva 80 éves Dráfi Mátyás ismét egy nagy, saját produkcióval kedveskedik a nézőknek. A Teátrum színházi polgári társulás neve alatt saját szervezésben, pályázati támogatások segítségével, valamint önköltségből hozza létre a nagyzenekarral kísért, sokszereplős, klasszikus stílusban megrendezett daljátékot.

A címszerepben Komárom ismert énekművészét, Pfeiferlik Tamást láthatjuk, a többi, főbb szerepekben szintén operaénekesek illetve énekművészek játszanak. A kórusban a két Komárom kórustagjai énekelnek. Közreműködik a bősi Aranykert tánccsoport, kísér a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Farkas Pál

***

A Teátrum Színházi Polgári Társulás és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ bemutatja Kodály Zoltán: HÁRY JÁNOS című daljátékát két felvonásban.

Időpont: 2021. augusztus 21. (szombat),19:00

Helyszín: Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Észak-Komárom

Rendezte: Dráfi Mátyás (Jászai Mari-díjas, Érdemes művész)

Közreműködik: Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Bősi Aranykert táncosai

Vezényel: Farkas Pál

Koreográfia: Gábor Klára, Bernáth Zoltán

Díszlet: Kopócs Tibor

Mindenkit szeretettel várunk!

***

Ha érdekli Önt, hogyan győzte le Háry János Napóleont, nézze meg a TEÁTRUM legújabb produkcióját 2021. augusztus 21-én 19.00 órakor az VMK-ban.

Jegyek ára elővételben: 10.- euro, helyszínen 13.- euro.

Jegyinfo: +421 944 244 458

A jegyek megválthatók online: https://ticket.mskskomarno.sk/…/kodaly-zoltan…/64… és az Egressy Béni VMK jegypénztárában.