Fordulj Kispej Lovam táncegyüttes előadása

Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed Zene
2023. MÁRCIUS 13., HÉTFŐ, 18:00
A Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes és a Zagyva Banda három állomásos erdélyi turnéjának első állomása Nagyenyed.
Az előadás táncos és zenei túravezetés, az ezeréves határ vidékéről indulva, Sóvidéken, a Küküllő-mentén, Mezőségen és Kalotaszegen át a mai Magyarország határát is átlépve Szatmárba irányul. Ezzel bizonyosodik be, hogy nincsenek kulturális határok, a hagyomány él Gyimesben és Szatmárban is, és egyazon gyökérzetből táplálkozik.
Kovács Norbert színművész Wass Albertet, Márai Sándort, József Attilát, Nagy Lászlót megidézve gördíti a tájegységek hangulatát, miközben közli a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes hitvallását, világnézetét is.
Az előadás zenei összeállítója és vezető prímása Koncz Gergely, zenekaruk a Zagyva Banda. A Táncegyüttes tagjai a magyar néptánc világának kiemelkedő személyiségei, táncmesterek, egykori hivatásos táncosok: Antal Áron, Appelshoffer János, Besenyő Gábor, Farkas László, Hahn-Kakas István, Ihász László, Kádár Ignác, Kovács Gábor Norbert, Kovács Norbert, Leidinger Dömötör, Szabó Szilárd, Végső Miklós.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Bethlen Gábor Kollégium dísztermébe március 13-án 18 órától!
Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre és a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósul meg.
*📸 Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.