Filmgalopp 1. – Székelyudvarhely

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár Egyéb
Időpont:
2022. október 7. 16:00 – 16:00

FILMGALOPP – ERDÉLYI MAGYAR FIKCIÓS RÖVIDFILMEK VERSENYE 1.

Ungváry Oscar: A fiúk országa (2022, 17′)
Egy meleg pár, János és Feri egy erdélyi város nyugdíjas lakói. Háborítatlan életüket egy régi ismerős feltűnése dúlja fel…

Búzási Gyopár: Az utolsó mese (2021, 6′)
A daliás királyfi végigjátsza a jól ismert játékot: útnak indul, legyőzve minden akadályt, hogy végül elnyerje a királylányt és a boldogságot, ahogy azt a mesékben illik. Azonban a történet itt nem ér véget, mert ami ezután következik, arra a mesetörténelem nem készítette fel hőseinket. A film Ottlik Géza szövege alapján készült.

Szabó Barbara: Füst (2022, 22′)
Albert, a furcsa író végtelenül bezárkózik saját, füstös világába. A napjait az írással tölti ki, az írás nehézségét meg a dohányzással enyhíti. Egyszercsak különös hang zavarja meg, amelynek forrását a fülében véli felfedezni. Onnantól kezdve minden erejével arra törekszik, hogy kiürítse magából a függőségét, és tiszta legyen, mint a tej.

Gábor Balázs: Ülök és nézem (2021, 11′)
A film abszurd jelenetek összefüggő sorozatából áll, amelyet folyamatosan megszakít a narrátor belső monológja egy fotográfiai kutatásról. A reális és a szürreális képek váltakozásában bontakozik ki a film belső témája, amely különböző társadalmi problémákra reflektál egy egyedi művészi elképzelés formájában.

Frunza Roland: Vándorol a pénz (2022, 39′)
A rövidfilm-antológia egy bankó útjának követésével mutat be különböző élethelyzeteket. Az epizódok merőben eltérnek egymástól, mégis egy közös jelenséget próbálnak bemutatni: a társadalmi és anyagi kiszolgáltatottság hétköznapi megnyilvánulásait.

A belépés díjtalan.