Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Csíksomlyón

Csíksomlyó Vallás

Ott leszel?
Ember emberrel találkozik – de a Szentatyával csak június 1 -én találkozhatsz Csíksomlyón!
Te is jössz?

Zarándoklatvezető: Kuzmányi István, diakónus

Program:
1. nap: Budapest – Kaplony – Tibód
Folyamatos utazás az M3 autópályán. Határátlépés. Szentmise a kaplonyi ferenceseknél. Zilah, autópálya, Nyárádtő, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg a vendégszeretetéről híres székely faluba, Tibódra. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.

2. nap: Csíksomlyó – pápai szentmise, elsőszombati Mária-köszöntő
Reggeli után utazás Tolvajos-tető (985 m), Csíkszereda, Csíksomlyó útvonalon. Felvonulás a Misszió Tours utasaival közösen alakított keresztaljjal a kegytemplomhoz. Csíksomlyó, a székely nép legnagyobb búcsújáró helye. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Részvétel Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén a hegynyeregben. A liturgia nyelve a latin lesz, a homíliát Ferenc pápa olaszul mondja, amit fordítanak majd magyar nyelvre. Délután szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Székelyudvarhely – Budapest
Reggeli a szálláshelyen. Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Székelyudvarhelyen séta a város főterén. Szentmise. Utazás Nyárádtő, autópálya, Zilah, határ, Nyírbátor (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), M3, Budapest útvonalon. Várható érkezés késő este