Felhívás tudományos tanácskozásra

Újvidék Egyéb

A Vajdasági Magyar Tudományos Társaság értesíti tagságát és minden érdeklődőt, hogy a Társaság a Magyar Tudományos Akadémia védnöksége alatt Újvidéken november 12-én (szombaton) tudományos tanácskozás keretében emlékezik meg a Magyar Tudomány Napjáról.
A tanácskozásra Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának II. emeleti tanácstermében kerül sor (Újvidék, Platon püspök u. sz. n.). Az idei tanácskozás kerettémája: Kódex, társadalom és természet.
A tanácskozáson előadóként tudományos kutatók és publicisták vehetnek részt mind a társadalom-, mind a természettudományok területéről.
A tanácskozás alkalmat ad kutatóinknak időszerű csoportos és egyéni kutatásaik és azok eredményeinek bemutatására. A tanulmányoknak nem kell szükségszerűen a megadott kerettémához kapcsolódniuk. A tanulmányok témái érinthetik közösségünk sorsát és sorskérdéseit, délvidéki magyar tudományosságunkat és kutatásainkat, népünk itthoni helyzetét a múltban és jelenben, jövőképünket, lehetőségeinket, anyaországi és nemzetközi tudományos és társadalmi kapcsolataink ápolását, illetve a természet- és műszaki tudományok bármely területét.
Mint eddig minden évben, a tanulmányok idén is külön tanácskozási kötetben fognak megjelenni.
Akik előadóként szeretnének részt venni a tanácskozáson, részvételi szándékukat a és az e-mail-címekre jelenthetik be. A tanácskozásra való jelentkezésnek tartalmazni kell a tanulmány címét, a tudományterület megjelölését, valamint a tanulmány tartalmi összefoglalóját – áll a felhívásban, amelyet dr. Szalma József, a VMTT elnöke írt alá.

Forrás: Magyar Szó