European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek!

Kolozsvári Állami Magyar Színház Ismeretterjesztő

European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek! • vendégelőadás

STEREO AKT – Zimmertheater Tübingen magyar nyelvű vendégelőadása

A társulat az European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek! részvételi előadásához a kolozsvári civil lakosok közül keres önkéntes résztvevőket! Jelentkezés február 12. éjfélig.

A jelentkezési űrlap és a további részletek itt érhetőek el: http://bit.ly/JelentkezésEuropeanFreaks
________________________________________

Ha egy történész a jövőből a 2010-es évek krízishangulata alapján próbálná megítélni, hogy milyen állapotban van az EU, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Tényleg kiüresedett maszlag az Európa-brand, vagy csak hullámvölgybe került az európai életérzés? Mi történt az európai ideával?
A STEREO AKT Eurohumanoid robotjai az EU 2.0 létrehozásán fáradoznak. Helyi polgárok részvételével egy fókuszcsoportos kutatásba fognak, hogy megértsék, mik az átlagos európai ember vágyai, rémálmai és bűnei.
Megfigyeléseik által talán mi is megérthetjük, hogy mi a teendő az EU-val: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?
Az élőben komponált akusztikus és vizuális világ, valamint az állandóan változó összetételű fókuszcsoport által minden este új, friss, élő esemény születik, ahol a közönség sem pusztán megfigyelője, hanem aktív alakítója ennek a nem hétköznapi kutatásnak.

A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyar nyelvű fesztivál különkiadása a Bánkitó Fesztiválon debütált, a hivatalos, színházi premierre a Trafó Kortárs Művészetek Házában kerül sor 2019. november 26-án.

Támogatók: Allianz Kulturstiftung; Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg; Institut für Theatrale Zukunftsforschung – Zimmertheater Tübingen; Nemzeti Kulturális Alap
Produkciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Zimmertheater Tübingen

© Marko Knab
________________________________________

Közreműködők:
Szereplők: BORSOS LUCA, GÖNDÖR LÁSZLÓ, JULIA JAKUBIWSKAM VASS IMRE
Grafikus-animátor: ÁSMÁNY ZOLTÁK
Zene, hang design: BARTHA MÁRK
Díszlet: STEPHAN POTENGOWSKI
Jelmez: RAISSA KANKELFITZ
Fény, technikai vezető: JANKÓ MÁTYÁS
Produkciós asszisztens: SOPHIE ECKHARDT, ILJA MIRSKY, TÉSI DÓRA
Dramaturg: THURY GÁBOR
Producer: MAYER DÁNIEL
Rendező: BOROSS MARTIN