Esterházy-emlékünnepség

Budapest Vallás

A Rákóczi Szövetség március 9-én ünnepélyes keretek között a Szent István Bazilikában adja át az Esterházy-díjat.

A Rákóczi Szövetség és Esterházy János Emlékbizottsága 1991 óta minden évben olyan személyeket és intézményeket tüntet ki, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve gróf Esterházy János mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.

Az idei esztendőben Ďurčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye magyar püspöki helynöke, valamint Dagmar Babčanová, volt vatikáni szlovák nagykövet részesül kitüntetésben. Az eseményen beszédet mond Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Snell György, püspök, valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, a Rákóczi Szövetség alelnöke.

A Szent István Bazilikában 9 órától Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutat be szentmisét Esterházy János lelki üdvéért.

Az Emlékünnepség időpontja: 2019. március 9., szombat 9 óra
Helyszíne: Szent István Bazilika (1051 Budapest, Szent István tér 1.)

Tisztelettel arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy részvételi szándékukat 2019. március 8., péntek 13 óráig jelezzék a  e-mail címen a sajtóorgánum és a név megadásával.

Rákóczi Szövetség sajtóosztálya