Erős akaratú gyerekek

Online Ismeretterjesztő
Ellenkezik, visszafelesel, nem csinálja meg, csakazértis megcsinálja.
Minden áldott nap.
💔 Próbálunk következetesek lenni. A feladatokat vesszük előre, bátorítunk, jutalmat ígérünk, türelmesek vagyunk egy darabig, aztán kiabálunk, aztán megbánjuk. Elengedünk kicsit mindent, hátha segít. Aztán minden kezdődik elölről.
𝐃𝐞 𝐦𝐢 𝐚𝐳, 𝐚𝐦𝐢 𝐯𝐞́𝐠𝐫𝐞 𝐬𝐞𝐠𝐢́𝐭, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐧𝐞 𝐨̋𝐫𝐮̈𝐥𝐣𝐞𝐤 𝐦𝐞𝐠 𝐬𝐳𝐮̈𝐥𝐨̋𝐤𝐞́𝐧𝐭❓
🙃 Teljesen új szemléletre van szükség.
“Előbb a kötelesség, utána a játék” – gondoljuk néha. “Majd ha megérdemled.” Ha azonban az örömteli dolgokat mindig a lista végére szorítjuk, talán sosem marad idő, energia rájuk. A nehéz érzéseink pedig utat törnek maguknak, sokszor kontrollálatlanul. A játéknak és a kapcsolódásnak nem szabadna plusz tételnek lenni a teendő-listánkon, ezek ugyanis alapkövei annak, hogy szülők is, gyerekek is jól működhessenek.
🫶 Támogatásra van szükségünk, hogy változást indíthassunk el a családunkban, hogy többször éljük meg, hogy olyan szülők vagyunk, amilyennek szívesen látnánk magunkat.
𝐍𝐞𝐦 𝐤𝐨̈𝐯𝐞𝐭𝐤𝐞𝐳𝐦𝐞́𝐧𝐲-𝐧𝐞́𝐥𝐤𝐮̈𝐥𝐢, 𝐭𝐮́𝐥𝐳𝐨𝐭𝐭𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐠𝐞𝐧𝐠𝐞𝐝𝐨̋ 𝐝𝐨𝐥𝐨𝐠 𝐣𝐚́𝐭𝐞́𝐤𝐨𝐬𝐬𝐚́𝐠𝐨𝐭 𝐯𝐢𝐧𝐧𝐢 𝐚 𝐟𝐞𝐠𝐲𝐞𝐥𝐦𝐞𝐳𝐞́𝐬𝐛𝐞❓
Lehet határokat szabni úgy is, hogy a kapcsolatunk közben nem sérül. Szükség van a határozottságunkra, és ezen a műhelymunkán megmutatjuk, hogyan tudunk empátiát és kapcsolódást vinni a nehéz helyzetekre. Rengeteg konkrét példánk van szakemberként és érintett szülőként.
𝐌𝐢 𝐭𝐨̈𝐫𝐭𝐞́𝐧𝐢𝐤 𝐞𝐳𝐞𝐧 𝐚 𝐦𝐮̋𝐡𝐞𝐥𝐲𝐦𝐮𝐧𝐤𝐚́𝐧❓
1️⃣ Beszélünk az ellenállás érzelmi hátteréről – a megértés már önmagában is sokszor feszültségcsökkentő.
2️⃣ Kipróbálunk egy saját magunk támogatására szolgáló módszert – a páros meghallgatást, amit magaddal vihetsz és gyakorolhatsz.
3️⃣ Konkrét példákat hozunk – történeteken keresztül sokkal hamarabb érthetők meg a hatékony határszabást célzó módszerek és eszközök.
4️⃣ Megválaszoljuk a kérdéseidet, és a helyzeteidre szabott ötleteket kaphatsz – mert minden család és helyzet picit más.
𝐊𝐢𝐤 𝐯𝐚𝐠𝐲𝐮𝐧𝐤 𝐦𝐢❓
Kapcsolódó Nevelés oktatók, erős akaratú, neurodivergens gyerekek szülei, akik alapvetően nem túl sok türelemmel születtek, de rengeteg tapasztalatot szereztek arról, hogy elérhető támogatással nagy változásokat lehet elérni, és több örömöt találhatunk a mindennapjainkban.
𝐇𝐨𝐠𝐲𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐡𝐞𝐭𝐞𝐤 𝐫𝐞́𝐬𝐳𝐭❓
A műhelymunka díja 9.500 Ft. Jelentkezz e-mailen január 10-ig: , és írd meg a számlázási címed. A számla befizetése után megkapod a Zoom linket és a további tudnivalókat. A műhelymunkán való részvételhez fontos, hogy letöltsd a Zoom alkalmazást, és hogy egy csendes helyiségből kapcsolódj be, egyedül, gyerekmentesen – ez a te időd.
𝐌𝐢𝐤𝐨𝐫 𝐢𝐬 𝐥𝐞𝐬𝐳❓
2023. január 17-én, 17:00-19:00 óra között, online, Zoom alkalmazáson.
𝐉𝐞𝐥𝐞𝐧𝐭𝐤𝐞𝐳𝐳 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥𝐞𝐧 𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚́𝐫 𝟏𝟎-𝐢𝐠❗
Akkor is írj nyugodtan, ha bizonytalan vagy, neked való-e!