EMKE-borklub

Györkös Mányi Albert Emlékház Kultúra, kommunikáció

BORISMERETI EST

KÖTELEZŐ BEJELENTKEZÉS ITT:

Időpont: 2018. november 7., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

ISMÉT A MEGUNHATATLAN TOKAJ!

VENDÉGÜNK A BOTT PINCE!

BOTT JUDIT BORÁSZ ELSŐ ALKALOMMAL AZ EMKE-BORKLUBBAN!

KEDVES BORBARÁT!

Íme, a pince kurta bemutatása, ahogy azt Judit és férje, József írta néhány évvel ezelőtt: „Kicsi birtokunk jelenleg 3,6 ha-on gazdálkodik, 4 különböző dűlőben: Teleki dűlő – Tokaj, Előhegy – Tarcal, Határi dűlő – Olaszliszka, Csontos dűlő – Olaszliszka. Száraz borainkat dűlőszelektáltan palackozzuk. Az édes borunk – BOTT-rytis – töppedt fürtök és fürtrészek feldolgozásából készül. A 2006-os évjáratból már egy kisebb hordó aszú is érlelődik a pincében. Jelenleg egy kis pincét bérelünk Tokajban a Szerelmi Pincesoron, ahova szeretettel várunk minden borbarátot.”
A leírás óta még változtak némileg a viszonyok – aszúból pl. már több évjárat került ki a pincéből, gondozásukba került a Kulcsár-dűlő – de a lényeg maradt: két szeretetreméltó ember (és gyermekeik), egy átlátható, kis családi gazdálkodás, ahol a legjobb minőség keresése a cél!
És amit róluk írnak: „A legszebb stílusok egyike: elegáns és mély, csiszolt és természetes. Dűlőportfóliójuk a borvidék számos arcát hű pillanatképekként vonultatja föl. Sokat elmond a tény, hogy boraikat az elmúlt években különösen gyorsan elkapkodták a hazai és külföldi kereskedők. Aki hozzájuk akar jutni, annak egyre inkább résen kell lennie.”
Legyünk hát mi is résen, hiszen csodálatos borsort kóstolhatunk végig:

•Előhegy 2017 (furmint-hárslevelű)
•Teleki 2017 (furmint-hárslevelű)
•Kulcsár 2017 (hárslevelű)
•Határi 2017 (furmint-hárslevelű)
•Csontos 2017 (furmint)
•3 Grácia édes (furmint-hárslevelű)
•Bott-rytis 2016 (furmint-hárslevelű-sárgamuskotály)
•Aszú 2013

Időpont: 2018. november 7., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

Részvételi díj: 60 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket november 5-éig várjuk szeretettel a levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős