Elveszett világ-túratábor gyerekeknek

Musafir - Centre of Languages and Cultures Ismeretterjesztő

Elveszett világ-túratábor gyerekeknek, augusztus 22-28

 

A Musafir nyelviskola sátorozós túratábort szervez 10-13 éves gyerekeknek (4-7. osztály). A tábor célja a természetjárás szabályainak elsajátítása, a közösség átélése lassú beszélgetések, tábortűz, gitározás által, ahol az idő lelassul és egyedül vagyunk a heggyel.
Tervezett útvonal 6 nap alatt: Vlegyásza menedékház – Fehér kövek – Talharu-kő – Szamosbazár – Pádis (35 km). Minden nap sor kerül a sátor összeszedésére, 5-10 km túrára, a napi háromszori étkezés saját kezű elkészítésére, játékra. Ezalatt a gyerekek megtanulják, hogy kell jól összerakni egy hátizsákot, hogy kell felállítani és leszedni egy sátrat, hogyan kell biztonságos körülmények között tábortüzet gyújtani, hogyan viselkedünk a természetben, mi az, amit egy túrára hozni kell és mi felesleges, hogyan készülünk mentálisan egy hosszabb és nehezebb túrára és hogyan jutunk át a holtponton, hogyan viselkedünk a természetben, hogy ne tegyünk kárt benne, hogyan lehet kilépni a napi pörgésből, és lelassulni a természetben és más emberek társaságában. A táborban sor kerül majd a gyerekek igénye szerinti tematikus beszélgetésekre is, kis csoportokban.
A táborba CSAK olyan gyerekeket várunk, akik képesek arra, hogy a saját holmijukat (sátor, étel, ruhák) egy héten keresztül maguk hozzák a hátukon. Nem csillagtúra lesz, hanem vándortábor!
Helyek száma:
4-5. osztály: 1-2 hely
6-7. osztály: 5-6 hely.
A tábor ára 350 RON.
Jelentkezési lap itt: