Egy csésze Európa: Svédország 2.0

Online Ismeretterjesztő

2023. JANUÁR 31., KEDD, 19:00–20:30 UTC+02

Helyszíni és online rendezvény
2023 első felében Svédország tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját. Ezért a januári menü: egy csésze Svédország. Szerintük most mi a három legfontosabb dolog Európa életében? Hogyan látja Stockholm Brüsszel közeljövőjét? Mire számíthat a kultúra az Unióban?
Erről kérdezzük díszvendégünket, Dag Harteliust, a Svéd Királyság budapesti nagykövetét. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy őexcellenciája mit olvas manapság? Mit kell tudnunk a svéd könyves kultúráról, mennyit olvasnak a svédek és mit? Milyen regények, versek, novellák népszerűek az IKEA hazájában és melyek születnek kimondottan exportra? Annus Ildikó Svédország-szakértő válaszol a kérdésekre.
Vendégeink:
Dag Hartelius, a Svéd Királyság nagykövete
Annus Ildikó, ELTE, Bölcsészettudományi Kar, Svédország szakértő
Az est házigazdája, Szederkényi Olga, szerkesztő.
Az Egy csésze Svédország ingyenes, de regisztrációhoz kötött esemény, regisztrálni az e-mail címen lehet. Az Európa Pontban továbbra is javasoljuk maszk viselését.
Az esemény helyszíne az Európa Pont (Budapest, Lövőház utca 35.).
A programot online a www.facebook.com/europapont/ és a www.facebook.com/EuropaiBizottsag oldalakon, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján (https://bit.ly/3yowHiF) közvetítjük