Ég és Föld – nagycsütörtöki koncert

Marosvásárhelyi Református Vártemplom Zene
2023.04.06., 17:00
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány nagycsütörtökön három koncertet szervez Erdélyben Ég és Föld címmel, a három erdélyi történelmi egyház egy-egy templomában: Székelykeresztúron az unitárius templomban, Marosvásárhelyen a református Vártemplomban és Kolozsvárott az evangélikus Pietati templomban.
A néphagyomány kiemelt helyen tartja számon a Nagyhét eseményeit, melyekben jelen van a halál és a szenvedés, ugyanakkor a mindezeket feloldó feltámadás és megdicsőülés is.
A mostani földindulásos időszakban, amikor pandémia, háború tetézi mindennapos bűneinket, természetes, hogy az Égihez fordulunk Nagyhéten, szabadulásért könyörögve. Az égi, szakrális, nagyheti kompozíciókat éneklő kórushoz így társul a földi népművészet. A lelki könnyebbülésen túl a koncert alkalmat nyújt mindenkinek az elcsendesedésre, a Nagyhét és a Húsvét misztériumában való elmélyülésre és zeneileg is igazi csemegének ígérkezik. A katarzist, a felszabadulást pedig mindannyiunknak a Húsvét hozhatja el.
Marosvásárhelyen a Vártemplomba várjuk az érdeklődőket április 6-án 17 órától kezdődő nagycsütörtöki koncertünkre. Fellépnek a Maros Művészegyüttes zenekara, Kásler Magda énekes, és a Musica Humana női kar. Zenei szerkesztő: Kelemen László.
*📸 Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.