Drakulics elvtárs

Cinema ARTA Ismeretterjesztő

Bodzsár Márk második nagyjátékfilmjének, a „Drakulics elvtárs” című szocialista vámpírtörténetnek díszbemutatójára február 8-án, szombaton, 18:30-tól és 21:00-től kerül sor, a kolozsvári ARTA Moziban. A vetítéseket közönségtalálkozó követi Bodzsár Márk rendező, Walters Lili, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs színészek jelenlétében.

Az „Isteni műszak” író-rendezőjének őrült ötletből, amely szerint egy vámpír látogat a 70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni, éjfekete humorú vígjáték született, amely rendkívül erős szereplőgárdával, emlékezetes látvánnyal és fordulatos történettel egy vérpezsdítő moziélményre invitálja a nézőket. Nyakra támad az unalom ellen.

DRAKULICS ELVTÁRS
Tovarășul Draculici | r: Márk Bodzsár | 2019 | Magyarorság| 95′ | ⓬

70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.

A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.

Előzetes: www.youtube.com/watch?v=0P3zBjZ9Wmg

Jegyeket az ARTA moziban lehet váltani egy órával az esemény előtt vagy online, az Eventbook oldalán: bit.ly/Drakulics