Díjátadó a pozsonyi Brämer-kúriában

Pozsony Kultúra, kommunikáció

szeptember 24.,15:00

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2020/2021-es tanévben is meghirdették a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

A meghosszabbított határidőig összesen 798 alkotás érkezett 75 intézményből 139 felkészítő pedagógus 751 tanítványától. Közülük a szakmai zsűri 54 alkotást jelölt meg díjazott műként és további 60 alkotást kiállításra javasolt.

A zsűri tagjai voltak: Farkas Veronika igazgató, Limes Galéria Komárom, Novák Ágota művésztanár, textilművész, Komárom, Szabó Csekei Tímea művészettörténész, Duna Menti Múzeum, Komárom.

A legjobbnak ítélt alkotásokból készült kiállítás 2021. szeptember 24-én 15.00 órakor nyílik a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában, a pozsonyi Brämer-kúriában. Az ünnepélyes megnyitón kerül sor a díjátadásra, amelyen az alkotások beküldői és felkészítő tanáraik vesznek részt.

Beszédet mond Fekete Irén a SZMPSZ elnöke, valamint Jarábik Gabriella a SzNM –
A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatónője.

A kiállítás 2021. október 17-ig látogatható. Az alkotásokat az iskoláknak is lehetőségük lesz kiállítani saját intézményükben, amire előzetes egyeztetés után nyílik lehetőség.