Digitális zombik helyett élő platformok!?

Online Tudomány, oktatás
👩‍🏫Digitális zombik helyett élő platformok!? Tudásmegosztó, tanulást segítő platformok működtetése a közoktatásban – online szakértői beszélgetés
Időpont: 2023. március 7. 18:00
Hely: Facebook Live
👌Az Inclusion4School projekt nemrég indította tudásmegosztó kapcsolatépítő portálját. A digitális tér célja, hogy összehozza az oktatási rendszer szereplőit, hogy azok megoszthassák tapasztalataikat és bevált gyakorlataikat a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásának területén.
👌A KIDS4ALLL projekt szintén a hátrányos helyzetű diákok oktatásának területén mozog, azonban az ő platformjuk a diákoknak és pedagógusoknak szóló tanulástámogató digitális felület. A platformot jelenleg a Motiváció Műhely tanodái tesztelik.
🗨️Az utóbbi két évtizedben több, különböző az iskolai/pedagógiai gyakorlatot támogatni kívánó digitális tartalomtár és felület készült el. Létezésük igazából akkor hasznos, ha a célcsoport birtokba veszi azokat és aktívan használja. Ezért a korábbi kísérletek tapasztalataiból is merítve szakértőink segítségével az alábbi kérdésre keressük a választ:
Mire jók és mitől működnek a tanulást támogató/tudást megosztó platformok a közoktatásban?
💬Résztvevők:
Bíró Zsuzsanna Hanna – tudományos főmunkatárs, Wesley János Lelkészképző Főiskola, az Inclusion4Schools projekt vezetője
Mészáros György – habilitált egyetemi docens, ELTE PPK, Inclusion4Schools projekt
Dénesné Szak Andrea -magyar-nèmet szakos mesterpedagógus, tréner, digitális oktatás szaktanácsadó.
Szabó Orsolya – junior kutató, TÁRKI – Kids4Alll projekt
Erdődi Noémi – tanodavezető, Motiváció Műhely Egyesület
🗯️Moderál: Vida Júlia – task manager, kommunikációs munkatárs – Inclusion4Schools projekt
A beszélgetés vetítésére Facebook Live formájában kerül sor az Inclusion4Schools projekt oldalán.
Az Inclusion4Schools és a Kids4Alll projekteket az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatta.