Diákszínjátszók Tizenharmadik Tábora

Vajdaság Kultúra, kommunikáció

Színjátszást, rendezést kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várnak idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenharmadik Táborába, a MAdT-ba, amely 2021. július 4–9-éig tart (vasárnaptól péntekig). A tábor elsősorban azoknak a fiataloknak kínál (15 éves kortól) tartalmas feltöltődést, akik Vajdaság különböző pontjain működő színjátszó társulatoknak már tagjai, vagy – ha még nem azok – szívesen kapcsolódnának be egy-egy csoport munkájába.

Az idei évben rendhagyó módon 3 csoportban 25 fő részvételével zajlik majd a tábor.

Képzettség, előtudás nem szükséges, csak jókedv, és a szerepbe lépés varázsára való nyitottság. A MAdT tábor a színházról, az alkotás szabadságáról és a kitartó munkáról szól. Olyan szakemberek lesznek az oktatók, akiktől érdemes színházat tanulni.

2021-ben három csoportba lehet jelentkezni:

RENDEZŐI CSOPORT – azoknak a fiataloknak, középkorúaknak és időseknek, akik rendeztek már amatőr előadást, és úgy érzik, szívesen tanulnának a szakmáról annak érdekében, hogy a legközelebbi előadás készítése során szembejövő akadályokat könnyedebben ugorhassák át; és azoknak, akik még csak kacérkodnak a gondolattal, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat.
18 évestől idősebb jelentkezőket fogadunk.

2 SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT – a színjátszás szerelmesei intenzív műhelymunkára számíthatnak, ahol elmerülhetnek a szerepalkotás rejtelmeiben, és fejleszthetik, bővíthetik, csiszolhatják a színpadi jelentéthez nélkülözhetetlen színészi eszköztárat.
Jelentkezni 15 éves kortól lehet.

Az oktatók:

A rendezői csoport vezetője:
• KOMÁROMI SÁNDOR – rendező, drámatanár

A színjátszó csoportok vezetői:
• SZORCSIK KRISZTA – színművész
• HERNYÁK GYÖRGY – rendező, színművész

Dramaturg:
• OLÁH TAMÁS – teatrológus, dramaturg

Jelentkezési határidő: 2021. június 18., péntek

A tábor költségeihez való hozzájárulás díja 7000 dinár. A tábor ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

A tábor a hatályos járványügyi előírások betartásával valósul meg.

Partnereik a tehetséggondozásban: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium; Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ (Zenta); Zentai Magyar Kamaraszínház (Zenta).

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű ifjúsági rendezvénye.

Szervezők:
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet • Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Bővebb információ:
Fábián Mónika – 069/554-12-16 • /"> (VMMSZ)
Varga Tamás – 062/566-213 • /"> (VMMI)