Csontváry Kosztka Tivadar művészete

zoom- online esemény Ismeretterjesztő

Mit szólnál, ha egy képzeletbeli utazásra invitálnánk?
Csontváry útjai kifürkészhetőek, még ha nehezen megszámlálhatók is: önéletrajzából, illetve festészeti remekművein keresztül komplex képet kaphatunk arról, hogy mikor, hol járt, milyen kérdések foglalkoztatták magánéletében és művészetében egyaránt, mi inspirálta őt és hogyan fogadta képeit a közönség.
Az utazások élményei tették őt azzá, aki lett – Kisszebentől a Közel-Keletig, Olaszországtól Franciaországig, a Hortobágytól Münchenig és Libanontól Dalmáciáig a legfenségesebb természeti képződményeket és ember alkotta emlékeket örökítette meg, saját személyét is halhatatlanná téve velük.
Miért és hogyan lett született Kosztka Tivadarból Csontváry? Vajon mi kellett ahhoz, hogy egy gyógyszerész hirtelen művészi pályára lépjen? Miért éppen a természeti szépségek ragadták meg a képzeletét? Milyen módszerrel alkotott? Tisztában volt egyáltalán a saját nagyságával? A tárlatvezetésen minderre és még sok más érdekességre fény derül!
További információ és részletek a email címen vagy a +3620 439 7408 telefonszámon.
Max. résztvevő szám: 35 fő
Platform: ZOOM
Az online tárlatvezetés hossza: 50 perc
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
A tárlatvezetést tartja: Bán Blanka
A tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találja.