Csíki Magbörze

Magtár Ismeretterjesztő
🌱 Már nagyon készülünk a tavaszra, és mi lehetne optimistább hozzáállás, mint megosztani, beszerezni és elvetni a jövő magjait? 🙂 Főleg, ha azok helyi, kipróbált és bevált tájfajták magjai, amelyeket helyiektől szerezhetünk be néhány hasznos tanács kíséretében, miközben tanulhatunk egymástól. A magbörzén érdekes előadásokat hallgathattok, kérdezhettek, tapasztalatot cserélhettek. Minél több fajta, saját termelésű, jó minőségű magot, gyökeret, palántát hoztok, annál nagyobb esélyetek lesz hasznos könyveket nyerni a börze végén zajló tombolánkon!
☘ Hogyan történik a cserebere?
📍 Mit hozhatsz? Olyan magot, gyökeret, palántát hozz, amit te is elfogadnál (tehát jó minőségű, saját, nem csávázott!), és szívesen felajánlasz másoknak. Lehet zöldség-, gyümölcs-, fűszernövény-, virágmag.
📍 Mire kérünk? A magokat csomagoljátok kis adagokba (nagy növényekből 6, kicsikből egy teáskanálnyi kb. 20 db. mag), felcímkézve a következő információkkal: növény neve, begyűjtés ideje, helye, ültetési tanács, termelő neve és elérhetősége, ha esetleg további tanácsra lenne szüksége az új gazdának. Segítsük, támogassuk egymást!
❗ Fontos: ha magokat hoznál, regisztrálj az alábbi linken, hogy asztalt tudjunk biztosítani számodra! A regisztrációt február 27-től tesszük lehetővé.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfqBit8QE9a…/closedform
A magbörze programja:
13:00 – Ferencz Lehel kertészmérnök előadása
14:00 – Pakot Mónika vidékfejlesző előadása
14:00-16:00 – Magbörze:
cserebere
vásárlási lehetőség Jére Lajos vetőmagtermesztőtől
15:30 – Tombolasorsolás
Az előadások után, illetve a cserebere során lehetőség nyílik tapasztalatcserére és beszélgetésre.
A belépés becsületkasszás. Az összeget az előadók, valamint a szervezés költségeinek megtérítésére fordítjuk.
A rendezvény során kérünk mindenkit a járványügyi intézkedések betartására (maszkviselés, megfelelő távolság, tiszta kezek), ennek megfelelően járunk el mi is a helyszín kialakításában. Köszönjük az együttműködést!
Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Határátlépők Egyesület és Csíki kiskertes mozgalom!