Cseppinkóka kalimbaba anyakalandja

Csíki Játékszín Ismeretterjesztő

Cseppinkóka kalimbaba szenzációs anyakalandja

Varró Dániel
CSEPPINKÓKA KALIMBABA SZENZÁCIÓS ANYAKALANDJA
A megközelítőleg 25 perces előadás egyszerre szeretné megszólítani a szülőket / kísérőket és a gyerekeket. A Cseppinkóka egy történet arról, hogy hogyan telnek meg varázslattal egy anyuka mindennapjai. Anya tevékenységei (pl. főzés, bevásárlás, ruhateregetés, vasalás) kész csodákat rejtenek magukban a gyerek számára: az edények táncolnak, a víz locsog és csorog, a ruhák körbefonják a babát, simogatják, máskor meg eltűnnek, a zacskók gyönyörűen zörögnek és ezer titkot tartogatnak.
Lesz természetesen a színész által indított közös játék is, ahogy az már a babaszínházi előadásokban lenni szokott.
Az előadás egyszerű és otthonos hangulatot áraszt, ahol semmi sem túl hangos, sötét, vagy nagy, csak ismerős (a kellékek egy háztartás megelevenedő tárgyai, Anya szoknyájának ezer bugyrából kerülnek elő). Fontosak a hangok, a zene, az érintés, az együttlét, a közös élmény.
Az előadás végén természetesen, kísérővel vagy anélkül, közelebbről is szemügyre lehet venni majd mindent: kelléket, szereplőt, a teret, egymást.
SZEREPOSZTÁS
Játssza • BARABÁS RÉKA
Apa hangja • KERESZTES SZABOLCS
Rendező • BLÉNESSY ENIKŐ
Látványtervező • TÖRÖK RÉKA
Zeneszerző • BARABÁS TAMÁS
A produkció Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatásával jött létre.
🎫 A változó járványügyi szabályozásokra való tekintettel az előzetesen lefoglalt jegyeket előadásaink előtt egy héttel lehet a jegypénztárában kiváltani, illetve személyesen megvásárolni: hétfőtől csütörtökig 13:00 és 15:00 óra, valamint péntekenként 12:00 és 14:00 óra között, illetve az előadások előtt egy órával.
☎️ Helyfoglalás a 0751-039-026-os telefonszámon 9:00 és 16:00 óra között.
😷 A jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében rendezvényeinken kötelező az orrot és a szájat is eltakaró védőmaszk viselése.
❗ A hatályos rendelkezések értelmében a színház épületébe a 12 év fölötti személyek kizárólag a következő névre szóló, dátummal ellátott dokumentumok valamelyikének felmutatásával léphetnek be: QR-kóddal ellátott oltásigazolás; a fertőzésen való átesésről szóló igazolás.
📅 Előadásainkkal, rendezvényeinkkel kapcsolatos friss hírekért kövesse színházunk Facebook- vagy Instagram-oldalát, illetve a Csíki Játékszín honlapját.