Csecsemő- és kisgyermek elsősegélynyújtás

Zenta Ifjúsági, gyermek
Minden szülő rémálma, hogy gyermekét hirtelen baleset éri, megsérül, vagy a legrosszabb esetben életveszélybe kerül. Sokunknak fogalma sincs, mit kellene ilyenkor tenni, ezért elsősegélynyújtó előadást szervezünk, ahol felkészítjük a (leendő) szülőket azokra a vészhelyzetekre, amelyek sorsdöntők lehetnek a kisgyermekes családok mindennapjaiban.
Nagyon sok múlik azon, hogy ne essünk pánikba, tudjuk, mit kell tenni, felismerjük, hogy valóban vészhelyzet van. A legtöbb baleset során azonnal és helyben is segíthetünk.
Az elsősegélynyújtásban jártas felnőtt nemcsak megnyugtatni képes a gyermeket, de a baleset következményeit csökkentheti, elősegítheti a gyógyulást, és akár a gyermek életét is megmentheti.
A felkészítő célja, hogy segítséget nyújtson a kismamáknak, leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőknek, nagyszülőknek, gyermekekkel foglalkozóknak, hogy egy esetleges vészhelyzet kapcsán nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani, a megtanult ismereteket alkalmazni.
Az előadás témái:
– Újraélesztés
– Idegentest a légútban, félrenyelés
– Lázas állapotok: lázcsillapítás, lázgörcs
– Balesetek: sebellátás, vérzéscsillapítás, törések
– Fejsérülés, agyrázkódás
– Forrázás, égés, elektromos áramütés
– Mérgezések: vegyszer-, marószer-, gyógyszermérgezés, mérgező növények
Előadó: Erdelji Jasmina, Vöröskereszt Zenta
Időpont: 2020. november 16., hétfő, 16 óra
Helyszín: Zenta
A belépés ingyenes, de BEJELENTKEZÉSHEZ kötött!
FIGYELEM!
A program résztvevőinek száma korlátozott. Bejelentkezés szükséges!
Üzenetben a Zentai baba-mama klub oldalnak, vagy e-mailben a címen.
Az előírt szabályok és higiénés feltételek betartásának eleget téve, belépés előtt kézfertőtlenítés szükséges (biztosítjuk), valamint kérünk benneteket, SZÁJMASZKBAN és EGÉSZSÉGESEN érkezzetek! Mindannyiunk biztonsága érdekében. Köszönjük!
A járványhelyzet alakulásától függően a programváltoztatás vagy -törlés jogát fenntartjuk!