Búcsúzik a MaszkaBál-sorozat

Online tér Kultúra, kommunikáció

 

A héten búcsúzik a Magyar Állami Operaház népszerű MaszkaBál-sorozata

(Fotó: Magyar Állami Operaház, facebook)

Három közvetítéssel búcsúzik a héten a MaszkaBál-sorozat, vasárnap utoljára közvetíti énekesei zongorakíséretes áriaestjeit közösségi oldalán a Magyar Állami Operaház.

Szerdán Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán válogatnak kedvenc operáikból a MaszkaBálban, műsorukban Händel, Mozart, Bellini, Erkel és Boieldieu művei csendülnek fel. Az est művészeti vezetője Tóth Erika, zongorán Jean Klára működik közre, a műsorvezető Gyüdi Melitta – közölte a dalszínház az MTI-vel.

Pénteken Molnár Ágnes szoprán és Szerekován János tenor Mozart, Donizetti, Leoncavallo, Dvorák és Selmeczi György műveiből adnak elő részleteket. Az est művészeti vezetője Kováts Andrea.

Vasárnap 50. alkalommal, és egyben utoljára közvetíti énekesei zongorakíséretes áriaestjeit Facebook-oldalán a Magyar Állami Operaház.

A műsort Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor Csajkovszkijnak, valamint a francia operairodalomnak szenteli. Az est művészeti vezetője Niklai Judit, zongorán Katona Anikó működik közre, a műsorvezető Ókovács Szilveszter.

A tavaly szeptemberben, ugyancsak az operaházi próbák leálláskor indult sorozat adásai visszanézhetők a dalszínház közösségi oldalán. Bár a MaszkaBál sorozat véget ér, az Opera művészei a jövő héttől új formában jelentkeznek naponta két alkalommal az Opera Facebook-oldalán.

(MTI/Felvidék.ma)