BMF – BACH MINDENKINEK FESZTIVÁL

Temesvár-Gyárvárosi Millenniumi templom Zene

“Bach Mindenkinek” Fesztivál –  Magyarország  Kulturális és Innovációs Minisztériuma támogatásával Dóbisz Áron orgona- és Samodai Bence trombitaművész Bach műveket ad elő. Az ingyenes koncertre szeretettel várnak mindenkit a Temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomba 2023. március 25-én, szombaton 19 órától

Az esemény fővédnöke Dr. Hoppál Péter kormánybiztos

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse komolyzenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programjaként kezdődött, és a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató, a Magyar Fesztiválszövetség nívódíját is elnyert, emberek tízezreihez eljutó eseménysorozattá nőtte ki magát.

A magyarországi programokon túl, a Bach Mindenkinek Fesztivál mindig feladatának tartotta, hogy a határainkon túl élő magyarsághoz is színvonalas eseményeket vigyen, ezért minden évben számos koncert zajlik Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken. Sajnos az elmúlt két évben a pandémia megakadályozta, hogy minden magyarlakta szomszédos országba hiánytalanul eljussanak a fesztivál művészei, de idén a háborús nehézségek ellenére Kárpátalján ismét felcsendülnek Bach dallamai.

A fesztivál fő időszakában, 2023. március 16 – 31. között mintegy 100 településen, 200 program valósul meg, majd számos tematikus sorozattal, mint a korházi koncertek vagy az utazó nagykövetek határon túli koncertkörútjai áprilistól egészen az Advent kezdetéig tartanak a Bach Mindenkinek Fesztivál eseményei..