BKE: ERDEI TÚRA: MEDVEHAGYMATÚRA

Temesvár Ismeretterjesztő

Kedves túratársak!

A medvehagyma zsenge, szedhető! Most kell indulni érte.
Hagyományos túránkat, a hagyományos helyszínre a következő szombaton (március 19-én) tartjuk, a Bánsági Kárpát Egyesület programjának keretében.
Személygépkocsikkal közelítjük meg az aranyági Jakabffy-kastély egykori majorjában kialakított üdülőközpontot – ehhez jó 30 kilométert kell számolni a benzinköltségekhez.
Parkolás után elindulunk a Nádas patak völgyét kísérő erdős domboldalra támaszkodó ösvényen, mígnem elérjük a medvehagymában bővelkedő térséget.
Bőséges szüret után keresünk egy szalonnasütéshez alkalmas tisztást, ahol akár medvehagymás sütemények receptjei is terítékre kerülhetnek…
Lakoma után ki-ki eldöntheti, hogy visszafordul Temesvárra, vagy a túravezetővel tart és elgyalogol Mélynádasra, az elnéptelenedett faluig. Itt megkeressük a romos katolikus templomot, illetve megpróbáljuk behatárolni az egykori “magyar utca” és a Dadányi kúria helyét…
Ajánlatos a réteges öltözködés, valamint a megfelelő mennyiségű ivóvíz biztosítása.
Találkozunk délelőtt 10 órakor, az egykori Ifjúsági strand (mostanában Aqua Ball) bejárata előtti parkolóban. Személygépkocsira szerveződött kiscsapatokat várunk.

Üdvözlettel,
Illés Mihály