Bizniszvitamin

Székelyudvarhely Ismeretterjesztő

Elsőre talán paradox módon, de Balogh Petya szerint a digitalizáció és a mesterséges intelligencia térnyerésével egyre emberközpontúbb is lehet a világ. A távmunka révén ugyanis egy kicsit önállóbbak és egy kicsit felszabadultabbak lettek az emberek a befektető szerint. Míg a rutinmunkák egyre inkább eltűnnek, addig a kreatív megoldásokkal és a személyesebb kiszolgálással kapcsolatos értékek előtérbe kerülnek a jövőben. „Sokkal nagyobb igényünk lesz azokra az emberekre a munkaerőpiacon, akik nem robotként viselkednek. Mert mellettük ott lesznek már az igazi robotok is.”

Petya szerint a vállalkozó maga az, aki igazán számít: „Azt gondolom, hogy az ötletnek valós értéke nincs is. Az inkább csak egy első fogódzó, hogy merre induljunk el, de utána az utat közösen kell megtennünk. Úgyhogy az elején a legnagyobb hiba, amit el lehet követni szerintem befektetőként, hogyha az ötletekbe szeretünk bele. Holott a végén bármilyen értéket csak az fog teremteni, hogyha maga az ember, akiben megbíztunk, és akinek pénzt adtunk, tudja, hogy mit kezdjen azzal a pénzzel.”

Balogh Petya az egyik legismertebb magyarországi angyalbefektető, akit nemcsak a Cápák között műsorból ismerhetsz. Ő az egyik legaktívabb startup szakember, aki rendkívül tevékenyen segíti az innovatív vállalkozásokat.

Bizniszvitamin előadását (leendő) startuppereknek és cégvezetőknek ajánljuk, akiket érdekel, hogy mit tanulhatnak a startupok világából, és milyen kihívások, próbatételek várnak rájuk az első évek során?!

Az ünnepi kiadást május 11-én a megszokott időben tartjuk.

A reggeli helyett viszont ezúttal az előadás után egy BRUNCH-ra invitálunk téged: a Páva finomabbnál finomabb falatokkal vár majd bennünket.