Batik műhelymunka, 2020 Makoldi Gizóval

Borókagyökér Egyesület str Merilor, 440018 Szatmárnémeti Ismeretterjesztő

Batik tábor Makoldi Gizóval.
A batik a kifedés művészete. Viasszal, kötözéssel, csiptetéssel… stb. kifedjük a világos részt és rétegenként haladunk a színek mélyítése felé. Mindezt textileken festjük meg. Megragadva az anyag lágyságát, mozgását, áttetszőségét. Egy batik kép minden fényben más! Ha batikolsz, együtt dolgozol a fénnyel, az elképzeléseiddel, a véletlenekkel.
Tarts velünk, ha már téged is megbűvölt a technika varázsa, és akkor is, ha még nem próbáltad ki sosem. Tarts velünk, ha szeretsz rajzolni, és akkor is, ha azt gondolod, hogy ez neked nem menne, de vonz valamiért…
A műhelymunkához előképzettség nem szükséges. Hozd magaddal érdeklődésed és alkotókedved és kényelmes ruhát, ami nem tragédia, ha festékes lesz.
A közös munkához az anyagokat eszközöket és festékeket mi biztosítjuk. Ha ki szeretnéd próbálni a főzős batik festést, – ami nem igényel külön fixálást(!) – akkor hozz magaddal szintén 100% pamut vagy len fehér pólót, ruhát amit megfesthetsz!
(Figyelem a viaszolt batikoknál a festék rögzítését=fixálást csak a tábor idején kívül tudom megoldani!)

A tábor jellege: sátortábor, saját sátradban. Vagy egy légtérben a Lépésházban.
A tábor vasárnap 21-én délután kezdődik, és szombaton, 27 -én 12:00-kor fejeződik be, ellenértéke 400 ron. 7 nappal előtte való kiegyenlítés esetén 50 lej a kedvezmény.
Bármilyen kérdés van hívjatok 0729677930