Az elveszett recept

· Harghita Business Center Tudomány, oktatás

Az elveszett recept címmel tart startup és innovációs workshopot az inkubátorházban Turcsán Tamás május közepén.

A 500 Startups tanulmánya szerint a világ legnagyobb vállalatainak a listáján azok a cégek szerepelnek jobban, amelyek munkamódszereikben a startupok mintáit követik, vagy működő startupokat vásároltak fel bizonyos területeik felfejlesztésére.

A 3 napos workshop olyan témákat dolgoz fel, amelyek minden startup alapítónak, hub-vezetőnek, innovációs szakembernek, illetve vállalati innovációs szakembernek újdonságot kínálhat.

A programot péntek délután egy nagy nyitott workshoppal indítjuk, Új piacokat találok magamnak címmel, ennek témája a siker-stratégiák és kiugrási lehetőségek.

Milyen lehetőségei vannak egy induló vállalkozásnak? A lokális piac általában nem elegendő, ezért sokakban felmerül a nemzetközi piacra lépés. Ez azonban hihetetlen nagy falat. Van-e más útja a sikernek? A megoldás az orrunk előtt van és mégsem vesszük észre? Pénteken hidakat építünk, eddig ismeretlen területekre lépünk be és megismerjük azokat a piacokat, amelyeket mindeddig nem igazán használtunk ki.

A szombati nap fókuszában a cég- és csapatépítés lesz. Mit ér a befektetés? Hidak a startupok és a nagyvállalatok között? Milyen szerepek és kulcsszereplők kellenek a fejlődés különböző fázisaiban. Inkubátorok, akcelerátorok, startup versenyek.

Vasárnap: Az elveszett recept – egy könyv, amely mindent elmond a startupok működéséről (könyvbemutató).

20 fős csapatban gondolkodunk. A részvétel INGYENes, ám regisztrációhoz kötött: http://bit.ly/hbc_workshop_elveszett_recept

FONTOS! Jelentkezésed akkor fogadjuk el, ha a regisztrációs form kitöltése mellett elküldöd motivációs leveled a e-mail címre.

Turcsán Tamás Péter 11 év tapasztalattal, több ezer startup projekttel a háta mögött úgy gondolta, hogy elmeséli azokat a történeteket, amelyek segítettek számára megérteni, hogy mi is a siker és a kudarc. A szerző személyesen mutatja be a készülő könyvét.