Autista gyerekek, hatékony korai fejlesztése

Online: vadaskertem.hu Ismeretterjesztő

Autista gyerekek (1,5-6 év) hatékony korai fejlesztése- ONLINE workshop

Autista gyerekek (1,5-6 év) hatékony korai fejlesztése, játéktevékenységen keresztül, szociális-kommunikációs készségekkel a fókuszban – WORKSHOP SZAKEMBEREKNEK ÉS SZÜLŐKNEK
Saját, jó fejlesztési gyakorlat, komprehenzív módszertannal (melynek módszertani alapjai: K.Quill, Early Start Denver Model, Pyramid Education, TEACCH program könyvei)
Előadók:
dr. Oláh Szabina gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos,
Antal-Valecsik Zsófia autizmus szakos gyógypedagógus
Időpont: 2021.06.26., szombat, 09:00-16:00 ONLINE (Teams alkalmazás)
Részvételi díj: 14.000 Ft/fő
A workshopon való részvétel feltétele: online jelentkezési űrlap kitöltése + a tanfolyami díj előzetes befizetése, erre 2021.06.22.-éig van lehetőség.
Csatlakozási linket az előadás előtti napon küldjük, beengedés aznap, a képzés előtti fél órában.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció a képzési díj befizetésével válik véglegessé!
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása mellett van lehetőség.
Befizetési határidő: a helyek feltöltése befizetési sorrendben történik, de legkésőbb 5 nappal a kezdőidőpont előtt.
Egynapos képzésünk célja, hogy megismertessük a résztvevőkkel azokat a gyakorlati lehetőségeket, amelyekkel a korai fejlesztés időszakát kihasználva, játéktevékenységen keresztül, a kisded-óvodás korosztályba tartozó gyermekek szociális-kommunikációs alapkészségeit, közös figyelmi viselkedéseit, kölcsönösségét kialakíthatják, valamint felismerhetik az ezen a területen lévő hiányosságokat.
Workshopunk témái: a korai időszakban az autizmus spektrum állapot felismerése, a közös figyelmi viselkedések fajtái, szerepük a szociális kapcsolatok alakításában, a gyermek spontán tevékenységébe történő bekapcsolódás lehetőségei, és az azokon keresztül való kölcsönösség kialakítása. A módszertan a saját jó gyakorlatra épülő, komprehenzív, viselkedéses és fejlődéses megközelítést is tartalmaz, elsősorban az K.Quill: Tedd-Nézd-Hallgasd-Mondd!, az Early Star Denver Model, a TEACCH és a Pyramid Education Program tankönyvei képezik az alapját.
Képzésünk kézzelfogható, gyakorlati eszköztárat ad a résztvevők számára, melyet a mindennapokban az otthoni életben, vagy a gyógypedagógiai fejlesztés során tudnak használni. Bemutatjuk, és saját hozott példákon keresztül szemléltetjük az autizmusban érintett gyermekek kedvelt sztereotip/ szenzoros/ mozgásos tevékenységeit, ezekhez kapcsolódás mentén a kölcsönös játéktevékenységgé alakíthatóság menetét, valamint átvezetési ötleteket adunk a játéktevékenységből az asztali feladatvégzés, csoportos fejlesztés kialakításához. Megtervezhetik a képzés után a saját autizmus-specifikus játéktárukat, valamint rengeteg ötlettel gazdagodhatnak a gyermek közös figyelmi viselkedéseinek javítására. Videóbemutatókon, és esettanulmányokon keresztül segítjük a téma mélyebb megismerését. Önálló, illetve csoportos gyakorlati feladat is gazdagítja az előadásokat.
Képzésünket elsősorban autizmus spektrum zavarban érintett gyermekekkel foglalkozó korai fejlesztő szakembereknek ajánljuk, emellett örömmel látjuk azokat a szülőket, hozzátartozókat, akiknek van a témáról elméleti alaptudásuk, képzésük.
NEM AKKREDITÁLT KÉPZÉS!