Árnyak színháza

Kolozsvár Kultúra, kommunikáció

Ez évi utolsó előadását játssza december 23-án, pénteken a kolozsvári Puck Bábszínház. A Rumi László által rendezett Árnyak színháza című darabot az intézmény székhelyén (I. C. Brătianu utca, 23. szám) 18 órától tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Árnyak színháza gyermekelőadás története egy kisvárosban játszódik, ahol az események főszereplője, Ophelia kisasszony, színházi súgóként dolgozik. Számos évadot végigizgult a színészekkel együtt, mindig ügyelve arra, hogy „nehogy megakadjon az előadás”. Ám egy napon, a színház megszűnt, a színészek szétszéledtek és Ophélia magára maradt. Magányában, egy este, árnyak látogatták meg: az általa jól ismert szerepek és szereplők árnyai. Ophélia játszani kezd velük, sorra feleleveníti a régi előadások hangulatát. Az árnyak mindenhova elkísérik: a piacra, az utcára, a sétatérre. Ophelia úgy dönt, kialakít egy színházi társulatot az árnyak segítségével, mellyel világkörüli turnéra indul, sikert sikerre halmozva.

Szereposztás: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Laura Pünkösti, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Szűcs Tamás.
Rendező és dramaturg: Rumi László; Díszlettervező: Molnár Jacqueline; Zeneszerző: Bakos Árpád; Rendező asszisztens: Pünkösti Laura.

Az Árnyak színháza című előadásra jegyek válthatók a bábszínház jegypénztárában, a produkció kezdete előtt, a helyek foglalása pedig online megtehető.