Amikor a családi feszültség állandósul….

online esemény Ismeretterjesztő

Amikor a csa

A kapcsolaton belüli erőszak, bántalmazás egyik formája az, ha valaki szavakkal bántja a másikat. Sajnos gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk.
Amennyiben releváns számodra a téma, úgy érdemes előzetesen regisztrálni előadásunkra, ugyanis az online, élő eseményünket követő egy héten belül egy 10 oldalas tanulmányt küldünk ki a regisztrált nézőink számára. >> https://docs.google.com/…/1FAIpQLScB75QMRfdu…/viewform
A lelki terror, a verbális bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes, mint egy pofon vagy a verés. A különbség csupán annyi, hogy nem jár testi sérülésekkel. Nem ütésekkel, pofonokkal teszi, hanem szavakkal.
Célunk hogy a fiatal generáció, a rossz kapcsolatban élő nők felismerjék a bántalmazó emberi kapcsolatok nyilvánvaló és apró jeleit is, mivel a lelki bántalmazás ugyanúgy rombol, megsemmisít és leigáz, mint a fizikai!
A bántalmazó célja, hogy leépítse az áldozat önbizalmát, elhitesse vele, hogy értéktelen és úgysem állná meg a helyét egyedül sehol.
Ma Magyarországon minden második házasság válással végződik és a maradék 50%-nak is a fele boldogtalan, ellaposodott, kiégett párkapcsolat. Ezek szörnyű számok!
Hisszük, hogy prevencióval, korai felismeréssel, társadalmi összefogással javítani lehetne ezeken a statisztikákon, ami pozitívan hatna a gyermek születés számokra is.
Első lépés, hogy ismerjük fel, ha bántalmazó kapcsolatban élünk és mihamarabb tegyük meg a szükséges lépéseket, ha kell, kérjünk segítséget!
Január 26-án 18.30-tól megtehetjük az első lépést, hiszen Tari Annamária pszichológussal beszélgetünk erről a fontos és nehéz témáról. A beszélgetést Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) alapítója, 5 gyermekes édesanya vezeti.
A beszélgetésen a részvétel INGYENES, élőben közvetítjük a Ficsak, valamint a Nőiszem Egyesület Facebook oldalán.
Az előzetes regisztrálóknak lesz lehetősége élőben kérdezni is, illetve az előadást követő héten egy 10 oldalas tanulmányt is kiküldünk nekik a téma kapcsán.

ládi feszültség állandósul…. – a nárcisztikus játszmák jelensége