AIDS világnapi konferencia

Budapest Konferenciák

Magyar Vöröskereszt ifjúsági szervezete, az idén 100 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt (MIVK) már közel két évtizede foglalkozik HIV/AIDS prevencióval, versenyeken, illetve kortárs-felkészítési tevékenységeken keresztül. Ezáltal a december 1-i AIDS világnap mindig is kiemelt fontosságú dátum volt számunkra, amikor is minden évben megrendezésre került valamiféle, a világnappal kapcsolatos program.

Idén az MIVK december 1-jén, Budapesten egy AIDS világnapi szakmai konferenciát szervez. A konferencia célja az, hogy szakmai partnerszervezetekkel és szakértőkkel közösen, a lakosság számára nyitott módon legyen lehetőség ismereteket megosztani a HIV/AIDS magyarországi helyzetével, előítéletekkel, stigmatizációval, prevenciós tevékenységekkel, illetve a fertőzés elleni küzdelem jövőbeli céljaival kapcsolatban. Ezek mellet fontos célunk az is, hogy a COVID-19 járvány árnyékában ne szoruljon háttérbe a HIV/AIDS elleni küzdelem.

A konferencia két kerekasztal beszélgetésből áll, ahol a különböző releváns szervezetek és szakértők a saját szemszögükből beszélhetnének a betegséggel kapcsolatos témákról. Az első kerekasztal beszélgetés egészségügyi-szakmai és prevenciós témákat jár körül, az egészségügyi és prevenciós szektor neves képviselőinek részvételével. A második kerekasztal a HIV/AIDS-el kapcsolatos stigmákról, diszkriminációról és ezek hatásairól szól majd, ahol is a civil szféra, illetve a HIV/AIDS érdekképviseleti szereplők képviselői vesznek majd részt.

Szeretettel várjun mindenkit a konferenciára!

Helyszín: 1051 Budapest, Arany János u. 31 (a Magyar Vöröskereszt székháza)

Illetve on-line (Microsoft Teams) előzetes regisztráció után, amely a konferencia Facebook-esemény (LINK) leírásánál érhető el.

Időpont: 2021. december 1., 14:00-18:30

Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék, legkésőbb 2021. november 30-ig a e-mail címen! Köszönjük!