Advent a faluban

Királyhalom Szabadtéri

December 18-án, advent 4. vasárnapján, 15:30-tól a királyhalmi kultúrotthonban tartják meg az Advent a faluban rendezvénysorozat központi eseményét, az ünnepi műsort. A műsorban fellépnek a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptánc csoportjai, népdalkörei és modern tánc csoportjai, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói.

A műsor után kötetlen beszélgetés és barátkozás keretében vendégelik meg vendégeiket, a fellépőket, a művelődési egyesület tagjait, az önkénteseket és mindazokat, akik segítettek a programsorozat megvalósításában. Lesz kézműves kirakodóvásár, mézeskalács, forralt bor, tea…

Jövő hét elején a néptánc csoport tagjai felelevenítik a királyhalmi betlehemes játékokat, melyet a falut járva házról házra játszanak el, ahogyan ezt a régi időkben is tették.

A faluban egyébként idén is kézműves foglalkozásokkal tették tartalmasabbá az adventi időszakot, Erdélyi Olívia vezetésével karácsonyi díszek készültek.

A rendezvénysorozatban részt vett a Királyhalom Helyi Közösség, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Királyhalmi Nyugdíjas Egyesület, a királyhalmi cserkészek, borászok valamint a Királyhalmi Homokszem Civil Szervezet.

A rendezvénysorozatot támogatta a Homokszem Civil Szervezet, és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.

A szervezet Facebook oldalán a rendezvénysorozaton készült eddigi fotók is megtekinthetők.

Forrás: Magyar Szó