Adománygyűjtés a bajba jutott állatokért

Zenta Egyéb

Szombaton adománygyűjtést szervez a Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete 8–12 óra között a zentai piacon, a Csarnok előtt.
Október 4-e, az állatok világnapja alkalmából szervezik a gyűjtést. Minden felelős állattartó tudja, hogy mennyi idő, energia és pénz, hogy kedvencüknek megfelelő körülményeket biztosítsanak. A legfontosabbal, a szerető gazdikkal nem szolgálhat az egyesület, viszont szeretnék, hogy védenceik minél kevesebb dologban szenvedjenek hiányt. A fészerben évek óta üresen porosodó kutyaház nekik meleg, száraz otthon lehet a tél fagyos napjain, valamint egy rágógumi ára a napi betevőt jelentheti egy kisebb testű kutyának. Ők nem kérnek sokat, kevéssel is beérik. Az egyesület a polgárok segítségét kéri, hogy minden állatnak tele legyen a tányérja, és hogy megkapja a szükséges orvosi ellátást, valamint legyen meleg, száraz fekhelye a tél folyamán.
Az adománygyűjtésen játékkal kedveskednek a gyerekeknek, valamint meleg tea és palacsinta is lesz. Élelemre és pénzadományra van a legnagyobb szükség, valamint a lelkes önkénteseknek is jó hasznát vennék.

Forrás: Magyar Szó