AcapellArt énekegyüttes fellépése Ungváron

Ungvár Zene

A ragyogó lembergi és odesszai zenészek után a „Zene határok nélkül” fesztivál következő fellépője a magyarországi AcapellArt énekegyüttes. A nyíregyházai formáció először látogat el a kárpátaljai megyeszékhelyre. A koncert során a közönség zenei kirándulást tehet a barokktól a rockzenéig.

Műsorvezető: Olga Donecka.
A hangversenyre április 7-én 16 órai kezdettel kerül sor a Kárpátaljai Megyei Filharmóniában.

Az AcapellArt énekegyüttes 2013 májusában alakult. A hat énekes mindegyike a Kodály Zoltán Általános Iskola diákjaként és a Cantemus Kóruscsalád kórusainak énekeseként nőtt fel. Több éves tapasztalatuk van tehát a kóruséneklés területén, bár hivatásukat tekintve egyikük sem kizárólag művész.

Az együttes tagjai: Leányvári László – kontratenor, Magyar István – bariton, Nagy Gábor – basszus, Eszenyi Gábor – bariton, Magyar Péter – tenor, Nagy Attila – kontratenor.

Az együttes előadásmódjának jellegzetessége többek között az, hogy az angol King’s Singers énekegyüttes hagyományaihoz hasonlóan kizárólag férfi hangokra épít. A férfiak hangszínének hasonlósága ezekben a harmóniákban egyedien tiszta hangzást kölcsönöz a felcsendülő kórusművek előadásakor.

 

Forrás: http://www.karpatalja.ma