A Világosság református egyházi műsor

Online tér Vallás

A Világosság református egyházi műsor 2021. december 19-ei ajánlata

2021. december 17., péntek

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Jézus visszajövetelének reménysége, Nagykaposon átadták a Kiskakas óvodát és bölcsődét, huszonhárom éves hűség a gyülekezethez, megemlékezünk Szőkéné Szabó Noémi lelkipásztorra.

Az Úr Jézus az ígérte, hogy hamar eljön. Erről a reménységről szól igehirdetésében Csernyík Magdolna hontfüzesgyarmati lelkipásztor.

Nagykaposon is ünnepi istentisztelet keretében – még szeptemberben – adtak hálát a református egyházközség Kiskakas bölcsődéjéért és óvodájáért. A beruházás közel 1,1 millió eurós összköltséggel valósult meg. Az oktatási-nevelési, illetve szociális intézmény a templom, a parókia és az ifjúsági ház közvetlen szomszédságában épült fel. Műsorunkban az ünnepélyes átadás után készült beszélgetéseket adjuk közre.

Huszonhárom éve szolgál megválasztott lelkipásztorként az Ung-vidék két utolsó, Laborc mellett fekvő magyar településeken, Kisráskán és Hegyiben Csatlós Péter. Az alig 250 lakosú Kisráskán a többség még magyar nemzetiségű, a reformátusok száma viszont alig közelíti meg a százat. A magát még mindig magyarnak valló gyülekezetről, illetve a kis közösség kihívásairól, de a lelkipásztori hűségről is beszélgetünk Csatlós Péter lelkipásztorral.

45 éves korában hazatért Teremtőjéhez Szőkéné Szabó Noémi, a Budapest-Zuglói Református Egyházközség lelkipásztora, aki 1999-2005 között férjével Bodrogszentest és a hozzá tartozó gyülekezeteket is beszolgálták. Hangarchívumunk segitségével rá való emlékezésül egyik vele készült beszélgetésből közlünk egy rövid részletet.

Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 16 órai hírek után ismét meghallgatható.

Fotó: Iski Ibolya